H Μπουμπουλίνα (ταβερνιάρισσα) της Ύδρας και η διεθνής ξεφτίλα!



ydra2 h 633 451Από τον Σπύρο Δημητρέλη

Μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά ιστορία εκτυλίχθηκε στην Ύδρα η οποία περιλαμβάνει από πολιορκία αστυνομικού τμήματος και επίθεση κατοίκων του νησιού σε αυτό με κροτίδες μέχρι και την πραγματοποίηση ελέγχων για φοροδιαφυγή με την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ.

Το Capital.gr με βάση πηγές που έζησαν από κοντά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν Παρασκευή και Σάββατο  στην Ύδρα αποκαλύπτει το χρονικό της ιστορίας η οποία έχει κάνει το γύρο του κόσμου και μας εκθέτει διεθνώς.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το μεσημέρι ότι 5μελές ελεγκτικό συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας (υπάγεται εξολοκλήρου στο  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διώκει την φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα και στελεχώνεται από ένστολα στελέχη της αστυνομίας) προχώρησε σε έλεγχο παραλιακής ταβέρνας στην Ύδρα.
 
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 10 τραπέζια δεν είχαν πάνω τους αποδείξεις όπως ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Με βάση τη νομοθεσία, ο υπεύθυνος -κατά το νόμο- στην ταβέρνα έπρεπε να παραπεφθεί στο αυτόφωρο. Υπεύθυνη για

το νόμο στην άδεια του καταστήματος εμφανιζόταν η 55χρονη μητέρα του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα του νησιού προκειμένου να οδηγηθεί την επόμενη μέρα στην Εισαγγελία Πειραιά ώστε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

Η ίδια υποστήριξε ότι έχει λιποθυμικές τάσεις και αρνήθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ύδρας μετέβη στο κατάστημα στη συνέχεια και εκεί εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και γιος της 55χρονης ο οποίος δήλωσε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για το κατάστημα και ότι η μητέρα του απλώς τον βοηθάει στην κουζίνα.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου για το περιστατικό φίλους του αλλά και άλλους επαγγελματίες του νησιού (π.χ. ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί).

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα περίπου 60 άτομα τα οποία απαιτούσαν από τον διοικητή του τμήματος αλλά και από τους άντρες της οικονομικής αστυνομίας να αφήσουν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας ελεύθερο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου το Σάββατο το πρωί να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά, κάτοικοι του νησιού είχαν περικυκλώσει το κτίριο, απειλούσαν τους αστυνομικούς ότι θα μπουν μέσα και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πετούν κροτίδες γύρω από το αστυνομικό τμήμα. Μετά από αυτά τα γεγονότα κρίθηκε σκόπιμο να κληθεί στο νησί διμοιρία των ΜΑΤ η οποία και έφτασε το Σάββατο το πρωί. Με την εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν και η όποια  διάθεση των αντιδρούντων για περαιτέρω επεισόδια κόπασε. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας οδηγήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έως και το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι από το συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας στην Ύδρα συνεχίστηκαν υπό την προστασία της διμοιρίας των ΜΑΤ.

capital.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.