Ο εορτασμός της Παναγίας στη Δυτική Μακεδονία



panagia soumela bermio4567475Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται από σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 να κατακλυστούν από χιλιάδες πιστούς προκειμένου να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στο επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα βρεθούν η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο και η Παναγία Μικροκάστρου Σιάτιστας, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στη Βλάστη Κοζάνης και τη Σαμαρίνα Γρεβενών, όπως επίσης στο εξωκλήσι της Παναγίας στην Κοζάνη, στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αιανή και στο Βελβεντό, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ζιδανίου καθώς επίσης στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπηλαίου και Αβδέλλας Γρεβενών, στον Ιερό ναό της Παναγίας Μαυριώτισσας και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγοστασίου Καστοριάς. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια της Παναγιάς σήμερα Τρίτη το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός και αύριο Τετάρτη το πρωί Θεία Λειτουργία.

Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, θα τελεστούν φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά του όρους Βερμίου, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Η υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, θα γίνει σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα. Αμέσως μετά, θα τελεστεί Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός για τη Γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και λιτανεία. Αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου θα τελεστεί Πατριαρχικό συλλείτουργο και εν συνεχεία θα γίνει λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Σουμελάς.
Η ΕΡΤ 3 τηλεοπτικά και το www.e-pontos.gr μέσω διαδικτύου, θα μεταδώσουν ζωντανά αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 στις 7:30 το πρωί τη Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά Βερμίου και στις 10 τη Θεία Λειτουργία από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελάς Τραπεζούντας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.