Έναρξη διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης σχετικά με τον ορισμό της αποδεκτής απόκλισης εμβαδού στις κτηματογραφούμενες περιοχές



kozani zografiaΟ Ο.Κ.Χ.Ε. μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να τεθεί υπό διαβούλευση η  εισήγηση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ  για την έκδοση απόφασης σχετικά με την «τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ’αριθμ. 461/03/21.7.2008 απόφασης του Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε (ΦΕΚ τ. Β΄, 1510/31.7.2008) για τον καθορισμό του τρόπου υπολογισμού της «αποδεκτής αποκλίσεως» εμβαδού κατά το άρθρο 13α του ν. 2664/1998, όπως αυτή ισχύει μετά την ανάκλησή της με την υπ΄αρ. 475/06/16.3.2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού (ΦΕΚ τ. Β΄,500/18.3.2009)».

Η απόφαση που καλείται το Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. να λάβει, επηρεάζει το σύνολο του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου τόσο σε ότι αφορά τη σύνταξή του, όσο και σε ότι αφορά τη λειτουργία του. Με την απόφαση επιχειρείται να λυθούν προβλήματα που παραμένουν εκκρεμή από την έναρξη του προγράμματος του Εθνικού Κτηματολογίου, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του θεσμού.  Για το λόγο αυτό θεωρείται κρίσιμη η συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου και συνεπώς επηρεάζονται από τη λήψη της παρούσας απόφασης.

Για το Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. η Δημόσια Διαβούλευση αποτελεί απαραίτητο συστατικό στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικών σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο και αποτελεί, ουσιαστικά, μορφή δημοσίου διαλόγου που στοχεύει στην καταγραφή των απόψεων και των εισηγήσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των εμπλεκομένων σε συγκεκριμένα ζητήματα δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και, κυρίως, ενδιαφερομένων πολιτών που έχουν την ανάγκη να ενημερώνονται, αλλά και να συμβάλουν στην εκπόνηση δημόσιων πολιτικών. Με τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στη συζήτηση θεμάτων ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και εκπόνησης επικείμενων δημόσιων πολιτικών, οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε πολίτης ξεχωριστά επηρεάζουν θετικά και σημαντικά με σχόλια και προτάσεις την τελική λήψη αποφάσεων.

Η διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης για τον καθορισμό του τρόπου υπολογισμού της «αποδεκτής αποκλίσεως» εμβαδού θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2012. Όσοι ενδιαφερόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία, που τα αποτελέσματά της θα έχουν ιδιαίτερα χρήσιμο συμβουλευτικό ρόλο στη λήψη της τελικής απόφασης για το θέμα, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΚΧΕ, http://www.okxe.gr, για να καταθέτουν τις απόψεις και τα σχόλια τους, μέσω της πλατφόρμας που έχει διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό είτε να επισκέπτονται απ’ ευθείας την ιστοσελίδα της διαβούλευσης:  http://okxediavouleusi.wordpress.com/2012/08/02/δημόσια-διαβούλευση-επί-σχεδίου-αποφ/

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.