Δυτική Μακεδονία: Ας κρατήσουν οι χοροί!



xoros xalkina87658Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνουν δήμοι και σύλλογοι της Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου και αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου.

Καστοριά: Το river party στο Νεστόριο. Συνεχίζεται για 4η ημέρα στο Νεστόριο Καστοριάς το 34o river party. Σήμερα  Σάββατο 4 Αυγούστου θα εμφανιστούν τα Κίτρινα Ποδήλατα,  ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Χάρις  Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη,  ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου το river party ολοκληρώνεται με τους GAD, Goin΄  Through, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Vegas.

Βελβεντό: 8η γιορτή Ροδακίνου. Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή στο Βελβεντό Κοζάνης η 8η Γιορτή Ροδάκινου, που φιλοδοξεί χρόνο με το χρόνο να κάνει ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό το ροδάκινο του Βελβεντού, αλλά και γενικά τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Την γιορτή διοργανώνουν η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού»,  οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί «ΑΣΕΠΟΠ» και «Δήμητρα»,  ο «Αγροτικός Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Βελβεντού»,  ο «Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού»  η «Κίνηση Γυναικών»  και η «Νεολαία Βελβεντού». Σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου στις 5.30 το απόγευμα οι γυναίκες του Βελβεντού θα παρασκευάσουν παραδοσιακή μαρμελάδα στην πλατεία Πλάτανος, θα ακολουθήσει στις 10 το βράδυ έντεχνη βραδιά στην κεντρική πλατεία με την «Ορχήστρα των αφιερωμάτων» και στις 10.30 στο Σκεπασμένο νεανική βραδιά με το συγκρότημα «ΜΙΚΡΟΒΙΑ» και «SESSION». Η γιορτή θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου με παιδικές κατασκευές με θέμα το ροδάκινο στο πάρκο «Μετόχι» στις 11 το πρωί. Στις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μηχανών Super Cross, στην πίστα στην περιοχή του σταδίου, από τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Βελβεντού. Στις 10 το βράδυ θα γίνει εκδήλωση παραδοσιακών χορών με το Τμήμα Ενηλίκων του Μ.Ο.Β., του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυροπουλίου και του Αμπελώνα Τυρνάβου. Θα Ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία όπου συμμετέχει το συγκρότημα «Παύλος Μελάς», στο κλαρίνο θα είναι ο Χάρης Σαλαγκιώτης.

Κοζάνη: Εκδηλώσεις «Μαυροδέντρι 2012». Με το Αντάμωμα Απανταχού Μαυροδενδριτών ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου οι τριήμερες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροδενδρίου. Το Αντάμωμα, με ορχήστρα και παρουσίαση συγκροτημάτων, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στον Τετράλοφο. Ποντιακό γλέντι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής (Σάββατο 4 Αυγούστου) τελευταίας ημέρας των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Τετραλόφου. Η εκδήλωση, με τους Γιάννη Κουρτίδη, Στάθη Παρχαρίδη, Γιώργο Σοφιανιδη, Νίκο Φιλιππιδη, Μιχάλη Τσανασίδη και Δημήτρη Κουσίδη, θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ.

Εορδαία: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Άρδασσα. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Σήμερα Σάββατο στα γραφεία του Συλλόγου θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία. Αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας εσπερινός και λιτανεία της ιεράς εικόνος Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κι αμέσως μετά ποντιακή βραδιά με τον Θεόφιλο Πουταχίδη και την Πέλλα Νικολαίδου. Το πρωί της Δευτέρας θα ψαλλεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ .κ Θεοκλήτου ενώ στις 9 το βράδυ θα δοθεί συναυλία με την Μελίνα Κανά και τη Λιζέττα Καλημέρη.

Σέρβια: Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους. Το πρόγραμμα για σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου περιλαμβάνει: Παραδοσιακή βραδιά του αθλητικού συλλόγου Τρανοβάλτου στις 9 το βράδυ, στο Γυμνάσιο του χωριού. Αντάμωμα και παραδοσιακή βραδιά στις Γούλες στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό σχολείο. Και αντάμωμα και παραδοσιακή βραδιά στην κεντρική πλατεία Τριγωνικού στις 9:30 το βράδυ.

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στη Μεσσιανή. Μουσική βραδιά με ποντιακά, δημοτικά και λαϊκά τραγούδια διοργανώνει ο αθλητικός σύλλογος «Δόξα Μεσσιανής» σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεσσιανής.

Βόιο: Γιορτή Bουνού στο Πολυκάστανο. Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πολυκαστάνου διοργανώνει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 4 και 5 Αυγούστου 2012 τη «Γιορτή Βουνού» στο ψηλότερο σημείο του Βοΐου. Η γιορτή ξεκινά σήμερα Σάββατο στις 5 το απόγευμα με οδοιπορικό στην ευρύτερη περιοχή, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία γευθούν νόστιμες αγριοφράουλες, να μαζέψουν τσάι του βουνού και σαλέπι, για να επιστρέψουν για διανυκτέρευση στο Παλιοκριμήνι, ενώ τοπικά εδέσματα θα προσφερθούν από το Πολιτιστικό Σύλλογο. Αύριο Κυριακή το πρωί θα προσφερθεί Αμαραντίδουγίδα βραστή.

Βόιο: Τοπικό Πανηγύρι στην Αγία Σωτήρα. Πανηγύρι διοργανώνει ο Δήμος Βοϊου με την ονομασία «Τρανό φεγγάρι στον κάμπο» στην Κοινότητα Αγία Σωτήρα από σήμερα Σάββατο 4 έως τη Δευτέρα 6 Αυγούστου. Σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από κλιμάκιο της κρατικής ορχήστρας Βορείου Ελλάδος, ενώ ποίηση θα απαγγείλει ο Δημήτρης Μαυρομάτης. Θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά και βράβευση ατόμων για την προσφορά τους στο χωριό και την κοινωνία. Αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι. ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Τάσα Παπαντώνη

Βόιο: Πανηγύρι στο Δρυόβουνο. Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου ο πολιτιστικός σύλλογος Δρυόβουνου. Αυρίο Κυριακή 5 Αυγούστου θα τελεστεί αγρυπνία στο Μοναστήρι της Αγίας Σωτήρας, ενώ τόσο αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου, όσο και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι στην πλατεία του χωριού.

Βόιο: Κοιτώντας τα άστρα από τον Αυγερινό. Βραδιά αστρονομίας διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Αυγερινού σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στη θέση «Ανεμόμυλος». Αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο Αυγερινού, ημέρα αστρονομίας και έκθεση αστεροσκοπείου.

Σιάτιστα: Καλλιστεία Αλόγων. Παρουσίαση και Καλλιστεία των Σιατιστινών Αλόγων, διοργανώνει σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Σιάτιστας ο Ιππικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος». Θα ακολουθήσει γλέντι δημοτικής μουσικής, με την ορχήστρα του Κοκκινόπουλου.   

Γρεβενά: Outdoor Festival στη Δήμητρα. Το 8ο Outdoor Festival διοργανώνει σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου και αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου στον Άγιο Αθανάσιο, στη Δήμητρα Γρεβενών ο Σύλλογος Νέων Χασίων. Σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου στο φεστιβάλ θα εμφανιστεί ο Χάρης Κωστόπουλος, με το εισιτήριο να είναι στα 10 ευρώ. Αύριο Κυριακή διοργανώνεται rock βραδιά με live εμφανίσεις συγκροτημάτων και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Γρεβενά: Γλέντι στο παλαιό χωριό Εκκλησιές. Γλέντι με παραδοσιακή μουσική, φαγητό και ποτό διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου στο παλαιό χωριό Εκκλησιές Γρεβενών. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο και το βράδυ λαϊκή βραδιά με τον Βασίλη Γκαμπράνη στο κλαρίνο και τον Γιώργο Κρικέλη στο τραγούδι. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Γρεβενά: Ετήσιο Κιβωτιανό Αντάμωμα. Το ετήσιο Κιβωτιανό Αντάμωμα διοργανώνει σήμερα αύριο Σάββατο 4 Αυγούστου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβωτού Γρεβενών.

Βόιο: «Δια σμίλης, χρωστήρος και ψηφίδων». Έκθεση έργων του βοϊώτη αγιογράφου, ψηφοθέτη και ζωγράφου Γιάννη Παπαδόπουλου θα λειτουργεί από σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 μέχρι και την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τσοτυλίου. Η έκθεση με θέμα «δια σμίλης, χρωστήρος και ψηφίδων» θα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και 6:30 το απόγευμα με 9 το βράδυ. Τα εγκαίνια της  έκθεσης θα γίνουν σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 στις 7:30 το απόγευμα.

Βελβεντό: Έκθεση βιβλίου.  Έκθεση βιβλίου λειτουργεί, έως την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012, στην Κεντρική Πλατεία Βελβεντού. Την έκθεση διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού και το Βιβλιοπωλείο Μαρίας Εμμανουήλ.

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.