Εντυπωσιάζει το περίπτερο του Δήμου Βοΐου στην Έκθεση Αγροτουρισμού στη Χίο



periptero voiou se ekthesi09876Τις καλύτερες εντυπώσεις των διοργανωτών αλλά και των επισκεπτών έχει αποσπάσει το περίπτερο του Δήμου Βοΐου στην έκθεση Αγροτουριμού- Χίος 2012 «Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού», που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου στο Δημοτικό Κήπου Χίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια υπαίθρια έκθεση, ένα θεματικό πάρκο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τοπικές γεύσεις, να θαυμάσει τις δημιουργίες καλλιτεχνών, να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες των φορέων του εναλλακτικού τουρισμού και των πολιτιστικών συλλόγων του κάθε τόπου. Η έκθεση πλαισιώνεται από πλήθος εκδηλώσεων μουσικής, χορού, θεατρικών παραστάσεων, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, γαστρονομίας, εκπαιδευτικά εργαστήρια και βραδιές αφιερωμένες στη ναυτοσύνη του νησιού.

Ο Δήμος Βοΐου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να συμμετάσχει στην έκθεση προβάλλοντας εκτός από τις τουριστικές διαδρομές της περιοχής και τα τοπικά προϊόντα δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς επιχειρηματίες αλλά και παραγωγούς του Βοΐου να έχουν παρουσία στην έκθεση μέσω των εξαιρετικών τυποποιημένων προϊόντων τους, τα οποία μάλιστα μπορούν να εμπορεύονται και εντός έκθεσης.

Στο περίπτερο του Δήμου υπάρχουν:

1)       Παραγωγοί αγροτικών τυποποιημένων προϊόντων ( Τυροκομεία, οινοποιία,  όσπρια κλπ)

2)       Επιχειρήσεις τουρισμού (ξενοδοχειακές μονάδες, μουσεία κλπ)

3)       Συνεταιρισμοί μεταποιήσεις αγροτικών προϊόντων (συνεταιρισμός  αρωματικών φυτών Βοϊου Κοζάνης , συνεταιρισμός γυναικών   Εράτυρας κλπ)

sierafm.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.