Ορκωμοσία νέας διοίκησης στην 1η Στρατιά – Προαγωγή Διοικητή Α’ Σώματος Στρατού



stratopedo a soma kozani456Το θέμα της παραχώρησης χρήσης μέρους του στρατοπέδου «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ » , για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης ,καθώς και μέρους της στρατιωτικής έκτασης στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην Κοζάνη, έθεσε ο Δήμαρχος στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Καράμπελα.
     
Ο Δήμαρχος Κοζάνης παρέστη την Τρίτη 31/7/2012 στο στρατόπεδο Ν.Πλαστήρα στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοικήσεως της 1ης Στρατιάς. Στο νέο διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ.Γιώργο Σοφιανίδη από τα Αλωνάκια Κοζάνης , οι οικείοι του ,οι συγγενείς του ,οι συγχωριανοί του και ο Δήμαρχος Κοζάνης ευχήθηκαν με τις θερμότερες ευχές για  επιτυχία στο υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνει.

Σημειώνεται ότι η 1η Στρατιά αποτελεί τον μεγαλύτερο στρατιωτικό χερσαίο σχηματισμό της πατρίδας μας.
        
Μετά την τελετή, ο Δήμαρχος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υφυπουργό Ενικής Άμυνας κ.Καράμπελα, κατά την οποία έθεσε το σχετικό ανωτέρω αναφερόμενο  θέμα των  Στρατοπέδων.
       
Ο κ.Καράμπελας ανανέωσε το ραντεβού με το Δήμαρχο για το Σεπτέμβρη προκειμένου να συζητήσουν από κοντά το θέμα.

Ανακοινώνεται ότι, ο Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού Γεώργιος Ντζιμάνης, κατά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις του Στρατού Ξηράς, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και παραμένει Διοικητής του Σώματος.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.