«ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2012»: Ένα διήμερο γεμάτο με παραδοσιακούς χορούς



euksinia 2012 olkfrnebploeΈνα διήμερο γεμάτο γλέντι, παραδοσιακά τραγούδια και χορό προσέφερε ο Σύλλογος Ποντίων Πτολεμαΐδας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2012», που διοργάνωσε και φέτος το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας.

Αυτή ήταν άλλωστε και η πρόθεση του συλλόγου: να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να διασκεδάσει, να ξεφαντώσει, όσο επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες αλλά και να έρθει πιο κοντά στην παράδοση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των Ποντίων Γιώργος Ελευθεριάδης.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που μένει μετά από κάθε εκδήλωση είναι ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση και ότι ο κόσμος διασκέδασε πραγματικά.

Πλούσιο χειροκρότημα εισέπραξε το εφηβικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου και του Συλλόγου Οικισμού Καρδιάς «Η Μέρα», καθώς και η νεοσύστατη χορωδία του συλλόγου που άνοιξε το πρόγραμμα τη δεύτερη βραδιά ερμηνεύοντας με τη συνοδεία των δεκάδων λυράρηδων του συλλόγου παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου των Ποντίων ανακοίνωσε στα μέλη και τους πολυπληθείς φίλους του συλλόγου που συνέρρευσαν στο νεώτερο Πάρκο της Πτολεμαΐδας που φιλοξένησε τη διοργάνωση, την επικείμενη ανέγερση της στέγης του συλλόγου, του κτηρίου με την επωνυμία: «Κέντρο Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», το οποίο προορίζεται να στεγάσει τις δραστηριότητες του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2,2 εκ. ευρώ

Ο κ. Ελευθεριάδης σημείωσε δε ότι είναι θέμα χρόνου, τον Σεπτέμβρη, να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης της στέγης του συλλόγου, καθώς είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Απομένει μονάχα, πρόσθεσε, η μεταφορά ενός αγωγού της τηλεθέρμανσης που υπάρχει στο οικόπεδο που θα ανεγερθεί το κτήριο (δίπλα στη στέγη του ΕΒΕ) και η υπογραφή της σύμβασης του έργου. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι αν όλα πάνε καλά σύντομα το κτήριο θα είναι έτοιμο.

από το e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.