Ανάλυση στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας για το δημογραφικό, του Γρηγόρη Καλλιανιώτηkozani apo plateia zoom kosmosΧανόμαστε μέσα στην νύχτα! τώρα καταλαβαίνω γιατί οι κυβερνήσεις δεν υπολογίζουν τον Έλληνα παρά μονό για φόρους.όπως πάμε βρισκόμαστε μπροστά σε δυσμενή χρόνια και χαλεπούς καιρούς για τον ελληνισμό,σας παραθέτω το άρθρο του έθνους για να κατανοήσετε τα αποτελέσματα των λαθών μας

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σημαντική για την αύξηση του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι η συμβολή των αλλοδαπών. «Αλβανοί και άτομα από την πρώην Σοβιετική Ενωση έρχονται και κάνουν οικογένεια, σε αντίθεση με τους μετανάστες ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής που βρίσκονται στη χώρα μας μόνο για εργασία», τονίζει ο καθηγητής Β. Κοτζαμάνης

Οι μετανάστες «σβήνουν» την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Αν δεν υπήρχαν οι αλλοδαποί, ο πληθυσμός της χώρας θα μειωνόταν αισθητά και σήμερα ολόκληροι δήμοι της επαρχίας θα είχαν μόνο ηλικιωμένους και ελάχιστους νέους. Αλβανοί και προερχόμενοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και άτομα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, άνδρες και γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, που σήμερα εκτιμώνται στο 10-11% του γενικού πληθυσμού, συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση του μόνιμου πληθυσμού σε 1.112.000 άτομα την εικοσαετία 1991-2010.

Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από

την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που έκανε το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλίας.

Μελετώντας τα διαθέσιμα δεδομένα την εξαετία 2004-2009, οι καθηγητές Βύρων Κοτζαμάνης και Μαρί-Νοέλ Ντυκέν, διαπίστωσαν ότι σε εθνικό επίπεδο οι γεννήσεις αλλοδαπών μητέρων αποτελούν το 17,6%, ενώ αντίθετα οι θάνατοι των αλλοδαπών μόλις το 1,7%.

Ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης

«Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για την προέλευση των αλλοδαπών, ωστόσο είναι ευνόητα κατανοητό πως οι γεννήσεις αφορούν γονείς αλβανικής καταγωγής ή καταγωγής από την πρώην Σοβιετική Ενωση ή χώρες της Ευρώπης. Είναι γνωστό άλλωστε πως αλλοδαποί ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής, όπως οι Πακιστανοί στα Οινόφυτα ή οι Βουλγάρες στη νότια Πελοπόννησο, βρίσκονται μόνοι τους εκεί, για συγκεκριμένο λόγο, δηλαδή για εργασία και δεν δημιουργούν οικογένεια», είπε στο «Εθνος» ο κ. Κοτζαμάνης.

Οι μετανάστες «σβήνουν» την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Η συμβολή σε εθνικό επίπεδο των αλλοδαπών στις συνολικές γεννήσεις είναι σημαντική, καθώς, όπως αναφέρθηκε, περισσότερες από 17 στις 100 γεννήσεις προέρχονται από μητέρες που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.

«Σε εθνικό επίπεδο το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων στον πληθυσμό των εχόντων ελληνική υπηκοότητα είναι αρνητικό σε αντίθεση με αυτό των αλλοδαπών που είναι ισχυρά πλεονασματικό», μας ανέφερε ο κ. Κοτζαμάνης, προσθέτοντας ότι το πλεονασματικό αυτό ισοζύγιο των αλλοδαπών αντισταθμίζει το αρνητικό των Ελλήνων και χάρη σε αυτό, το συνολικό φυσικό ισοζύγιο λαμβάνει θετικό πρόσημο.
Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τους θανάτους και τις γεννήσεις ανάλογα με την υπηκοότητα, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία δεν διαθέτει τέτοια δεδομένα, εκείνο ωστόσο που προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι πως η αύξηση του ελληνικού πληθυσμού οφείλεται αφενός στην είσοδο μεγάλου αριθμού αλλοδαπών και αφετέρου στο ότι μεταξύ αυτών που εισέρχονται περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, 15-50 χρόνω

Γρηγόρης Καλλιανιώτης

Πολιτευτής ΠΕ Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων

κινητό: 698 7190 236
facebook: Γρηγόρης Καλλιανιώτης
ιστολόγιο: kallianiotis.blogspot.com
email: grigoriskallianiotis@gmail.com

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.