Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του δρόμου Μικροβάλτου – Λιβαδερού

dromosmikrlivad19.6.12

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Λιβαδερού, μεταξύ του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και εκπροσώπου της εταιρείας ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε., η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ».

Το συμβατικό χρηματικό αντικείμενο της εργολαβίας ανέρχεται συνολικά στα 2.767.808,64 € (προϋπολογισμός μελέτης 2.795.000,00 € μείον έκπτωση 8%). Το έργο είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους.

Με τη σύμβαση του έργου η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δέκα έξι (16 μήνες) και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ανάδοχος εταιρεία είναι η ΕΛΙΚΑ A.T.E.Ε. που εδρεύει στην Κοζάνη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου έχουν ως εξής:
– Βελτίωση υφιστάμενης οδού μήκους 7.250 μέτρων στον κύριο κλάδο από το Γεωπάρκο Μικροβάλτου μέχρι το Λιβαδερό -η συνολική απόσταση από το Μικρόβαλτο μέχρι το Λιβαδερό είναι περί τα 10.500 μ.- και περί τα 180 μέτρα για την σύνδεση της οδού με το γήπεδο της Κοινότητας Λιβαδερού.
– Το πλάτος του οδοστρώματος θα είναι 3,25 μ. με διαγράμμιση, με ανασφάλτωτο έρεισμα πλάτους 0,75 μ. και αφορά κατηγορία οδού AVI με ενιαία επιφάνεια κυκλοφορίας.
– Περιλαμβάνει επίσης εργασίες χωματουργικών, ασφαλτικών, οδοστρωσίας, σήμανση – ασφάλεια και κατασκευή τεχνικών έργων.

Πολλές παρουσίες, πολλά χαμόγελα και πολλές δηλώσεις λοιπόν σήμερα στο Λιβαδερό, αφού ένα αίτημα των τοπικών κοινωνιών εδώ και χρόνια μετουσιώνεται πλέον σε έργο. Παρέλειψαν (;) όλοι οστόσω να αναφέρουν ότι το έργο είναι συνέχεια του δρόμου μήκους 3 χλμ που είχε ολοκληρωθεί το έτος 2007 προς το Γεωπάρκο Μικροβάλτου και αποτέλεσε τον καταλύτη για τη σημερινή εξέλιξη…

Στο πάνελ της υπογραφής της σύμβασης ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδερού Βασίλης Αγοραστός, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροβάλτου Κατερίνα Ζαραβίγκα και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης Κώστας Γρίβας, που εκθείασαν τη σπουδαιότητα του έργου. Ακόμη τα εύσημα πήραν
οι πρώην, κοινοτάρχης Λιβαδερού Ευθύμιος Δισερής και δήμαρχος Καμβουνίων Αχιλλέας Ντοβόλης, για τη συμβολή τους στην ωρίμανση του έργου (σύνταξη μελέτης).

Τέλος, στην αίθουσα ήταν παρόντες ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι Σερβίων- Βελβεντού Γιάννης Τσιτσόπουλος και Νίκος Λαζαριώτης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης δημοτικοί σύμβουλοι Μενέλαος Μακρυγιάννης και Γιώργος Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Νίκος, η πρώην πρόεδρος της Τ.Κ Μικροβάλτου Μαρία Βέττα και αρκετός κόσμος από το Λιβαδερό και την ευρύτερη περιοχή.
 
Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος     
mikrovalto.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.