Ηρώ και Στεφανία Γουλιώτη «κέρασαν» σπουδαίες ερμηνείες στην κερασιά από κάτω!



filoproodos avli mera875Σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση και καλλιτεχνική σύμπραξη που συνδύαζε το λόγο, τη μουσική και το τραγούδι η Ηρώ και η Στεφανία Γουλιώτη «κέρασαν» το κοινό της αυλής με την κερασιά, σπουδαίες ερμηνείες για πάνω απο τρεις ώρες.

Η Ηρώ στα καλύτερα της και σε ένα χώρο, τον οποίο αγάπησε απο την προηγούμενη παρουσία της πριν ένα περίπου χρόνο, συγκίνησε με τις ερμηνείες των δικών της παλαιότερων και καινούργιων κομματιών, έχοντας ως «όπλο» την ξεχωριστή φωνή, το πιάνο και την προσωπικότητά της. «Θέλω να με κρατάς», «Eτσι είμαι εγώ», «Αmore mio», «Μετράω στιγμές», ένα τραγούδι σε δική της μουσική, αλλά και τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει η Αλέκα Καννελίδου, η Τάνια Τσανακλίδου, η Aλκηστις Πρωτοψάλτη, το υπέροχο αρμένικο τραγούδι «Παράπονο» ήταν μερικά μόνο από τα κομμάτι που περιλάμβανε το μενού της βραδιάς, με μια ανεξάντλητη Ηρώ που δεν σταμάτησε για τρεις ολόκληρες ώρες να παίζει και να τραγουδά.

Ιδιαίτερη παρουσία η Στεφανία Γουλιώτη, ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, γνωστή από τις πολύ καλές συνεργασίες και παρουσίες της στο θέατρο της Επιδαύρου που κατάφερε με τη φωνή και τη λιτή παρουσία της να ταξιδέψει μέσα από την αφήγηση και τον έμμετρο λόγο. Διαβάζοντας ολόκληρο τον Yμνο στην Ελευθερία του Σολωμού, αριστοφανικό κείμενο που ακούστηκε ως να γράφτηκε σήμερα, αλλά και άλλα θεατρικά κείμενα επιλεγμένα ώστε να συνδέουν τα μουσικά κομμάτια, η Γουλιώτη κατάφερε να κερδίσει το κοινό ως το τέλος με τη δυναμική της παρουσία. Αυτό που έλειψε, ίσως, από τη βραδιά ήταν η αναφορά στους συγγραφείς, στους ποιητές και στους μουσικούς που έδωσαν όλα αυτά τα ωραία κείμενα και στίχους.

Την άλλη εβδομάδα στο στέκι θα τραγουδήσουν ο Θάνος Μικρούτσικος και τα Υπόγεια Ρεύματα, ενώ τη μεθεπόμενη Δευτέρα «σκυτάλη» παίρνει η ¢λκηστις Πρωτοψάλτη με το Στέφανο Κορκολή.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.