«ΣΤΗΝ ΑΧΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» στο στέκι του Φιλοπρόοδου



filoproodos_kozanis_ekswt4363Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας και ο  Φιλοπρόοδος Σύλλογος σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζουν μια βραδιά μνήμης, με τίτλο:

«ΣΤΗΝ ΑΧΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Στις 24 Ιουνίου παρουσιάστηκε η πρώτη βραδιά μνήμης, με την παράσταση «Το σπίτι που μιλάει». Μια αναδρομή στις αναμνήσεις και τις εμπειρίες, όσων έζησαν στο αρχοντικό Τιάλιου, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος.

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 21.30 στο Στέκι του Φιλοπρόοδου, θα παρουσιαστεί μια δεύτερη αναδρομή στο παρελθόν. Μέσα από ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ και μια ζωντανή αφήγηση για τις ημέρες που έφεραν την απελευθέρωση το 1912.

«Μια φορά κι έναν καιρό…κάποτε…» Ένα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει τα ιστορικά γεγονότα από το 1897 μέχρι και τους Βαλκανικούς Πολέμους. Το καινούριο μοντάζ έγινε από τον Νίκο Κέφαλο. Τα γεγονότα και τα ντοκουμέντα αναμιγνύονται με τις χαμένες αναμνήσεις των ανθρώπων. Η ποίηση και η μυθοπλασία συναντούν την Ιστορία.

«Η Απιλιφτέρουσ’ τ’ς Κόζιαν’τς» Μια ζωντανή αφήγηση της Άννας Ρεπανά, για τις ημέρες της απελευθέρωσης της Κοζάνης, τον Οκτώβριο του 1912, στο γλωσσικό ιδίωμα και με τον υπότιτλο «Απ’ ό,τ’ μ’ είπιν η μαμάνα μ’». Η αφήγηση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών λόγου που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.