Αποχαιρετούν Ίντερνετ και τηλέφωνο οι Έλληνες!



internet_bannerΚαθώς η κρίση εξαπλώνεται στην Ευρώπη, η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών υποχωρεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Καθημερινή”.

Τόσο στην Ε.Ε. των 27 όσο και στην Ελλάδα, οι δείκτες χρήσης τηλεφωνικών συνδέσεων και Η/Υ εμφανίζονται μειωμένοι.Το μόνο που δεν υποχωρεί είναι η χρήση της τηλεόρασης, η οποία παραμένει σταθερή στο 98% των νοικοκυριών.

Ειδική για την Ελλάδα, το νέο ειδικό ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χτες Πέμπτη, δείχνει απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων στο ίντερνετ στα ελληνικά νοικοκουριά.

Το νέο ευρωβαρόμετρο αφορά σε μετρήσεις που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι συγκρίσεις γίνονται με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο που περιέχει στοιχεία μεταξύ Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2011.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η διείσδυση των Η/Υ στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε μέσα σε μερικούς μήνες κατά 8 ποσοστιαίες και διαμορφώθηκε στο 47%. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο η Ελλάδα είναι η πλέον η 26η χώρα στην Ε.Ε. με βάση τον συγκεκριμένο δείκτη ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις ίντερνετ. Η χώρα για πρώτη φορά κατατάσσεται τελευταία, με βάση το ποσοστό των νοικοκυριών που διαθέτει οποιαδήποτε σύνδεση στην Ε.Ε.

Το ευρωβαρόμετρο δείχνει μόνο ότι το 42% τω ελληνικών νοικυριών διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ, έχοντας μπροστά της τη Βουλγαρία με ποσοστό 44%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο, στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος δείκτης υποχώρησε κατά 5 π.μ.

Σε ό, τι αφορά τις τηλεφωνικές συνδέσεις, οι Έλληνες φαίνεται ότι διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής, αλλά και σταθερής τηλεφωνίας. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε., έχοντας δεύτερη της Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου το ποσοστό των ελληνικών νοικοκιυριών που χρησιμοποιεί τηλεφωνική σύνδεση, τόσο στεθερού, όσο και κινητού, διμαορφώθηκε το Δεκέμβριο στο 72%. Τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση σταθερού τηλεφώνου μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Επίσης, από την έρευνα διαφαίνεται η στροφή των Ελλήνων στην καρτοκινητή, ενώ το μόνο θετικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι συμπολίτες μας εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ποιότητα της κινητής τηλεφωνίας, τις συνδέσεις και την κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.