Δείτε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κοζάνη



vartholomaiaos5345345Την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης επισκέπτεται από σήμερα Τετάρτη 27 έως το Σάββατο 30 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνοδευόμενος εννεαμελής αντιπροσωπεία από το Φανάρι μεταξύ των οποίων οι Μητροπολίτης Περγάμου, Σασίμων και Θεουπόλεως. Η επίσημη υποδοχή του, στην οποία θα παραβρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς 31 Μητροπολίτες από όλη την χώρα, θα γίνει στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 5:30, ενώ στη συνέχεια στις 7.30 θα τελέσει τα εγκαίνια του ιστορικού επισκοπείου που χρονολογείται από 1744.

Αύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ιερατική σύναξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης και στις 12 το μεσημέρι θα τελεστούν από τον Πατριάρχη τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βελβενδό. Στις 6 το απόγευμα αύριο Πέμπτη θα γίνει υποδοχή και τιμητική εκδήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Σέρβια και στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον καθεδρικό ναό Αγίας Κυριακής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο βυζαντινό κάστρο των Σερβίων. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τις 7.30 το πρωί θα τελεστεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης και στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης όπου ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών θα του απονείμει δίπλωμα με χρυσό μετάλλιο, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση.

Νωρίς το απόγευμα στις 6.30 θα γίνει υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αιανή και αμέσως μετά επίσκεψη στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής όπου θα ξεναγηθεί. Το βράδυ στις 8 θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα του Πατριάρχη στη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου. Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου της Δ.Ε.Η. και στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας. Την κυβέρνηση στην υποδοχή του Πατριάρχη θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου. Η ΕΡΑ Κοζάνης θα μεταδώσει, με απευθείας συνδέσεις, ολόκληρη την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη.

ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.