Κρούσμα μελιταίου πυρετού στα Σφαγεία Κοζάνης!



sfageia_9786990Κρούσμα  Μελιταίου Πυρετού, σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στα Δημοτικά Σφαγεία Κοζάνης. Ο Μελιταίος Πυρετός είναι σοβαρή λοιμώδης ασθένεια που εμφανίζεται στους ανθρώπους και στα ζώα, για τον λόγο αυτό έχουν τεθεί σε “συναγερμό” τα αρμόδια όργανα, από το περιστατικό.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι στα Δημοτικά Σφαγεία έχουν κάνει τις ανάλογες απαραίτητες εξετάσεις για να δουν αν πάσχουν ή όχι, ενώ υπήρξε ένα, τουλάχιστον, επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο. Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν υπάρχει κίνδυνος για το καταναλωτικό κοινό, καθώς δεν υπάρχει ζήτημα με το κρέας που μαγειρεύεται. Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαίωσε χθες, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Τι είναι ο Μελιταίος Πυρετός

Πυρετός της Μελίτης (Μάλτας), λοιμώδης ασθένεια που εμφανίζεται στους ανθρώπους και στα ζώα. Στα πρόβατα και στις κατσίκες εμφανίζει συνήθως παθολογική διακοπή της κύησης μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου μήνα. Η διάγνωση της βρουκέλλας γίνεται μόνο ύστερα από εργαστηριακή ανάλυση τμημάτων του πλακούντα.

Για τον περιορισμό της ασθένειας μεγάλη σημασία έχει η πρόληψή της. Σε κάθε περίπτωση που σε ένα ποίμνιο εμφανιστεί κάποια ύποπτη αποβολή, πρέπει να καλείται αμέσως κτηνίατρος και, αφού εξετάσει εργαστηριακά τον πλακούντα ώστε να αποφανθεί αν πρόκειται για βρουκέλλωση. Μέχρι τότε το ύποπτο ζώο πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση από τα υπόλοιπα.

Η βρουκέλλωση μεταδίδεται μέσω του γάλακτος και στον άνθρωπο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο μελιταίος πυρετός είναι ασθένεια μεταδοτική και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.