Ένας στους δέκα μαθητές στα σχολεία της Κοζάνης έχει κάνει χρήση ναρκωτικών!



sxoleio_ayli98790«Ένας στους δέκα μαθητές, έχει κάνει περιστασιακά, χρήση ναρκωτικών ουσιών στα σχολεία της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης».

Αυτό δείχνει μεταξύ άλλων, επιστημονική έρευνα που έγινε το 2011, σε 670 μαθητές και μαθήτριες, δεκατριών (13) σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, από το Κέντρο Πρόληψης κατά των ναρκωτικών στο Νομό Κοζάνης, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε δηλώσεις του στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτ. Μακεδονίας, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης κατά των ναρκωτικών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης Νίκος Τσακμάκης, έκανε ειδικότερα γνωστό ότι «το ποσοστό περιστασιακής χρήσης παράνομων ουσιών των μαθητών στην περιοχή έφθασε στο 9,6% όταν το αντίστοιχο μέσο πανελλαδικό ποσοστό είναι στο 15,2%». Από το 9, 6% περιστασιακής χρήσης παράνομων ουσιών , το 5% περίπου των μαθητών φέρεται να έχει κάνει χρήση κάνναβης.

Η έρευνα αναφέρεται πάντως και στο κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και τον τρόπο ζωής των εφήβων μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και σύμφωνα με τον κ.Τσακμάκη, «είναι σε εξέλιξη η επιστημονική επεξεργασία όλων των στοιχείων , τα οποία αναμένεται συνολικά να παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο»

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.