Αέρας – δηλητήριο στον ουρανό της Δυτικής Μακεδονίας!



deh_kozani_ptolamaida_425x023032065Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η ατμοσφαιρική ρύπανση το τελευταίο 24ωρο, στον ουρανό της Δυτικής Μακεδονίας, με τα εργοστάσια και τους σταθμούς ορυχείων της ΔΕΗ να κάνουν party ρύπων και τα αιωρούμενα σωματίδια να ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπτό όριο!  Μάλιστα χθες το μεσημέρι, σύμφωνα και με τα στοιχεία από τους σταθμούς του Κέντρου Περιβάλλοντος του Εργαστηρίου ποιότητας της Ατμόσφαιρας οι σταθμοί μέτρησης είχαν ενδείξεις «στο κόκκινο», ενώ η κατάσταση πάνω από τα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής, ιδίως σε Πτολεμαΐδα, Μαυροπηγή, Ποντοκώμη, Πεντάβρυσσο και Αγίους Αναργύρους Φλώρινας, ξεπερνούσε κάθε όριο!

Το σκηνικό ίδιο μια εβδομάδα τώρα και η ατμοσφαιρική ρύπανση, σε συνδυασμό με την αποπνικτική θερμοκρασία και τη ζέστη, έχουν κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη, ιδίως για τους ευαίσθητους πληθυσμούς, τους ηλικιωμένους, τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και τα μωρά. Οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές: Ο σταθμός της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους έδειχνε χθες στις 3 το μεσημέρι 10/10 δείκτη ρύπανσης, όμοια στον σταθμό της ΔΕΗ στον Οικισμό. 8/10 είχε ο σταθμός της ΔΕΗ στην Ποντοκώμη και 7/10 ο Σταθμός στη Μαυροπηγή. 4/10 δείκτη ρύπανσης έδειχνε ο Σταθμός της ΔΕΗ στην Πεντάβρυσσο.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.