Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και η Χαρτοθήκη της Κοζάνης…



livieratos_ipourgos_xartothiki8765Σχέση με την Κοζάνη έχει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος. Ο κ. Λιβιεράτος ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος του Δήμου Κοζάνης, της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και του ΑΠΘ (2008-2010) για την οργάνωση και ανάδειξη της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης στο Αρχοντικό Λασσάνη και του εκπαιδευτικού προγράμματος Κυριακές στη Χαρτοθήκη. Το 2008, με χρήση ψηφιακών μεθόδων και τεχνικών, αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξη δύο εκδόσεων της Χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή (1797).

Ως ιδρυτής, μάλιστα, της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρίας Ελλάδας (1994) και του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Εθνική Χαρτοθήκη (1997) μεσολάβησε, ώστε να γίνει στην Κοζάνη στις 10-12 Οκτωβρίου το Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας σε συνεργασία με το δήμο Κοζάνης, την Επιτροπή για τα 100 Χρόνια της Απελευθέρωσης, την δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, την ΧΕΕΕ και την ICA Commission on Digital Technologies in Cartographic Heritage.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.