Η βράβευση των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Νίκου και Απόστολου Γκουντούλα



vraveusi_gkountoula_velvento9876Τους παγκόσμιους πρωταθλητές της κωπηλασίας Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα τίμησε ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβουλίου απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους δύο Σερβιώτες αθλητές οι οποίο δεν κατάφεραν να είναι στα Σέρβια καθώς αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Καστοριά όπου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους με την Εθνική ομάδα ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Τις πλακέτες παρέλαβε ο πατέρας των δύο παιδιών κ. Κώστας Γκουντούλας ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας την θέληση των παιδιών του να συνεχίσουν να τιμούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου την τιμητική βράβευση να ακολουθήσει και η οικονομική ενίσχυση της προετοιμασίας των δύο πρωταθλητών.

Η ομιλία του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου για την βράβευση του Νίκου και του Απόστολου Γκουντούλα:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού έχει κάνει σαφές από την πρώτη στιγμή ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι δύο ιδιαίτερα σημαντικοί τομείς που σχετίζονται άμεσα με την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του δήμου

Πόσο μάλλον όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται πλέον να έχει τον βασικό ρόλο σε αυτούς τους τομείς καθώς το κράτος ουσιαστικά έχει αποδεσμευθεί από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε στηρίζουμε κάθε αθλητική δραστηριότητα που εξελίσσεται στο Δήμο μας είτε αφορά συλλόγους είτε διοργανώσεις Πανελληνίου επιπέδου.

Ακόμη πιο σημαντικό για μας είναι το κομμάτι των υποδομών σε όλη την επικράτεια του δήμου. Η κατασκευή νέων και η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μπορεί ως κόστος να είναι σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα δαπανηρό αποτελεί όμως προτεραιότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της άθλησης ως παράγοντα υγιούς διαβίωσης, σεβασμού και ίσων ευκαιριών για τους δημότες μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι που δεν αποτιμάτε σε κόστος καθώς τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα και σαφώς πιο σημαντικά.

Όλο αυτό το πλαίσιο βέβαια βοηθά στο να φέρουμε κυρίως τα παιδιά και τη νεολαία μας πιο κοντά στον αθλητισμό με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε ότι καλύτεροι πρεσβευτές αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι εκείνοι οι συνδημότες μας που μέσα από τον αθλητισμό και τις επιτυχίες τους ανέδειξαν και αναδεικνύουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Προσπάθεια, συλλογικό πνεύμα, αφοσίωση, πειθαρχεία θέληση, πάθος.

Χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται πλήρως στα πρόσωπα του Νίκου και του Απόστολου Γκουντούλα.

Δύο δικά μας παιδιά που εδώ και αρκετά χρονιά μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους στο άθλημα της κωπηλασίας. Σε κάθε μεγάλη διεθνή διοργάνωση η ελληνική σημαία κυματίζει χάρη σε αυτούς στο βάθρο των νικητών.

Για μας είναι διπλή η χαρά γιατί τα πρώτα τους βήματα, 15 χρόνια πριν, έγιναν εδώ δίπλα, στη λίμνη μας, στη λίμνη Πολυφύτου.

Από τότε πέρασε πολύς καιρός και οι διακρίσεις σε υψηλό επίπεδο είναι σύνηθες φαινόμενο για τους δύο πρωταθλητές μας.

Το πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο βέβαια και τι προσπάθεια απαιτήθηκε το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι και οι γονείς τους.

Γιατί αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς τους Κώστα και Ιωάννα οι οποίοι για να πετύχουν όσα πέτυχαν ο Νίκος και ο Απόστολος στερήθηκαν πολλά όλα αυτά τα χρόνια.

Πιστεύω ότι ο Απόστολος και ο Νίκος, πέρα από ότι συμβολίζουν με τον καθημερινό τους αγώνα, είναι για τον δήμο μας οι ιδανικοί πρεσβευτές της προσπάθειας στην οποία αναφέρθηκα, αποτελώντας το κίνητρο για κάθε παιδί, για κάθε νέο να στραφεί στον αθλητισμό.

Είναι βέβαια ευτυχής συγκυρία το ότι το άθλημα στο οποίο πρωταγωνιστούν τα δύο αδέρφια ΄΄δένει΄΄ άμεσα με τα σχέδια της δημοτικής αρχής σχετικά με την κατασκευή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη Πολυφύτου. Ήδη όπως γνωρίζετε η μία από τις τρεις μελέτες οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα από την ειδική γραμματεία του ΕΣΠΑ αφορά τον τομέα αυτό.

Τι το πιο ιδανικό λοιπόν ο Νίκος και ο Απόστολος να ξέρουν ότι εκεί όπου κάποτε ξεκίνησαν την αθλητική τους καριέρα κάτι θ’ αλλάξει προς το καλύτερο.

Ότι θα κατασκευαστούν με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούν οι ίδιοι να ξεκινήσουν μια νέα σταδιοδρομία, την προπόνηση νέων παιδιών σε όλα τα αθλήματα του υγρού στοιχείου.

Με την σημερινή πρότασή μας, να τιμήσει το Δημοτικό Συμβούλιο τα δύο αδέρφια, εκτός από τον συμβολισμό αυτής της πράξης και την ηθική επιβράβευσή τους ουσιαστικά τους καλούμε να είναι κοντά μας στην προσπάθειά του δήμου να αναπτύξει τον αθλητισμό οργανωμένα και με μία προοπτική που θα σχετίζεται με την αναπτυξιακή πορεία του δήμου.

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε μας δίνουν χαρά και ελπίδα, όπως και το παράδειγμα ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή μπορούμε να τα καταφέρουμε

Εύχομαι στο Νίκο και στον Απόστολο υγεία και καλή δύναμη. Είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον, και Ολυμπιονίκες.

Νίκο και Απόστολε σας ευχαριστούμε».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.