Αιδώς Αργείοι (1) – Άρθρο του π. Δήμαρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη



kozani_zografiaΔιαβάζουμε στο protothema της 29/5/2012 « Δραματική έκθεση της Unisef  – Ένα στα έξι παιδιά σε συνθήκες στέρησης στην Ελλάδα – »

Και την ίδια μέρα διαβάζουμε στο Kozan.gr « Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας κατά πλειοψηφία η προγραμματική σύμβαση ύψους 320.000 Ευρώ για την συντήρηση και Αποκατάσταση του Επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης……»

Με απλά μαθηματικά υπολογίζουμε ότι στην Δυτική Μακεδονία περίπου 1000 παιδιά ζουν σε συνθήκες στέρησης. Και οι άρχοντες την ίδια ώρα εγκρίνουν 320.000 Ευρώ για να συντηρηθεί ένα σπίτι που φέρει  τον τίτλο Επισκοπείο:

Κραυγάζω από καρδιάς.

Αιδώς Αργείοι, γιατί  δεν χρειάζεται διορατική ευφυΐα παρά μόνο κοινή λογική για να παρατηρήσουμε  την  συντελεσμένη κατάρρευση και την απίστευτή ανικανότητα των τοπικών αρχόντων στην υπεροπτική αδιαφορία.

Αιδώς Αργείοι, που ευγενικά χαρακτηρίσατε «ρομαντική αισιοδοξία» την εκταμίευση των 320.000 Ευρώ για την αποκατάσταση του «σπιτιού» λες και δεν μπορούσε να αποκατασταθεί αργότερα με το περίσσευμα και όχι σήμερα με το υστέρημα του λαού.

Αιδώς Αργείοι που ενώ τα σπίτια σας ξεχειλίζουν από αγαθά εμείς παρατηρούμε την δημοκρατική σας ευαισθησία να εκταμιεύει 320.000 χωρίς κανένα αντανακλαστικό αυτοάμυνας στην σημερινή κρίση που περνάει ο λαός και που τυχαίνει να είστε κυβερνήτες.

Αιδώς Αργείοι που αν αφυπνιστεί η κοινωνία  της Δ. Μακεδονίας δεν θα έχετε που να κρυφτείτε.

Αιδώς Αργείοι που βυθίσατε την περιοχή σε βαθιά παρακμή και μιζέρια με επιδερμικές καυχήσεις.

Αιδώς Αργείοι που δηλώνεται ηγέτες και δεν γνωρίζετε ότι οι ηγέτες είναι φορείς  «γνώσης» και δικαιοσύνης .

Αιδώς Αργείοι που η εγωλαγνεία σας στον καιροσκοπισμό θα μείνει σαν φάρος καταισχύνης στα περίπου 1000 παιδιά της Δ. Μακεδονίας που στερούνται βασικά αγαθά.

Αιδώς Αργείοι γιατί δεν καταλάβατε ότι καμαρωτοί στις εξέδρες δεν θα κατανοήσετε την στέρηση και την φτώχεια.

Αιδώς Αργείοι γιατί δεν αντιλαμβάνεστε ότι το φάσμα της πείνας είναι κάτεργο, οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι απειλή, τα άδεια ψυγεία και η παγωνιά στα κρύα σπίτια μαρτύριο.

Αιδώς Αργείοι που δεν γνωρίζετε ότι ο Χριστός ήταν Μονοχίτων  και οι περισσότεροι Άγιοι τρωγλοδύτες.

Αιδώς Αργείοι που η παγερή σας γλώσσα αγνοεί και στο ελάχιστο το Χριστιανικό γίγνεσθαι.

Αιδώς Αργείοι γιατί  δεν καταλάβατε ότι η αγάπη δεν σημαίνει κτίρια.

Αιδώς Αργείοι γιατί τα τσιμέντα, τα κεραμίδια, τα παράθυρα, οι πόρτες που επιχορηγήσατε με 320.000 Ευρώ αυτή την εποχή είναι nomina nuda tenemus, γυμνά κελύφη εννοιών ενώ το μέτρο του μεγάλου και τρανού είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο και κυρίως στα παιδιά.

Αιδώς Αργείοι γιατί γνωρίζετε ότι σήμερα σε κάθε σπίτι της «βασιλεία σας » η κρίση αποσαρθρώνει και διαλύει την οικογένεια. Το μόνο που δεν ακουμπά (η κρίση) είναι το διακοσμημένο με βυζαντινή πολυτέλεια Επισκοπείο της Κοζάνης.

Αιδώς Αργείοι που με λέξεις – κύμβαλα αλαλάζοντα – πληγώνετε την ελπίδα και σκανδαλίζετε την ορθόδοξη πίστη και παράδοση που θέλει τον Επίσκοπο καλόγερο και διάκονο ψυχών.

Αιδώς Αργείοι γιατί σήμερα η Ελληνίδα νοικοκυρά πονά που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά της και εσείς αποφασίζετε την αποθέωση των κτιρίων.

Πιστεύετε ότι ο Πατριάρχης που θα έρθει να εγκαινιάσει το απεκατεστημένο Επισκοπείο θα εντυπωσιαστεί από την μίζερη επαρχία μας που δεν κομίζει ούτε στο ελάχιστο πρόταση αγάπης και πολιτισμού; Πιστεύετε ότι ο Πατριάρχης θα χαρεί ιδιαίτερα όταν πληροφορηθεί ότι το κτίριο του Επισκοπείου χρηματοδοτήθηκε από το υστέρημα του λαού;

Γνωρίζετε ότι ο Πατριάρχης που με τόσο κόπο κουβαλάτε (φέρνετε) στο τόπο μας είναι ο Αρχιδιάκονος της Αγάπης σ’ ένα Πρόσωπο, ενός Θεού καταφύγιο και παρηγοριά του Πόνου και του κάθε πονεμένου;

Κύριοι, (όσοι υπογράψατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την προγραμματική σύμβαση των 320.000 Ευρώ):

Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι κάποιος να κάνει κτίρια (όποια κτίρια), το πρόβλημα είναι με ποιες αχυρένιες λέξεις γίνονται τα κτίρια.

Η προσδοκία του λαού σήμερα (ιδίως σήμερα) είναι οι θεσμικές καινοτομίες και όχι τα επί δεκαετίες τώρα, ατομοκεντρικά καρκινώματα.

Εσείς, αλήθεια, στερήσατε τα παιδιά σας το ελάχιστο της σοκολάτας; Ναι ή Όχι. Απαντήστε γιατί ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε .

Αιδώς Αργείοι που διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον (κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (23.24)

Που σημαίνει ότι επιμένετε σε ένα ασήμαντο ζήτημα και αναλύετε με σχολαστικότητα και αγνοείτε αυτό που είναι πράγματι σημαντικό.

Και το ασήμαντο είναι τα 320.000 Ευρώ που δώσατε για την συντήρηση του Επισκοπείου και το σημαντικό είναι τα 1000 περίπου παιδιά της Δ. Μακεδονίας που ζουν με συνθήκες στέρησης. Σ’ αυτά έπρεπε να δοθούν τα 320.000 Ευρώ και όχι ………

Γιάννης Παγούνης

π. Δήμαρχος Κοζάνη

(1)   Ντροπή σας, δεν ντρέπεστε καθόλου

Κοινοποίηση : Στον Πατριάρχη, στη Σύνοδο της Ελλάδας, στα ΜΜΕ, στις αρχές και εξουσίες, στα κόμματα

το είδαμε στο Kozanimedia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.