Στον Μαρινόπουλο τα Carrefour!carrefour-coming-to-pune2Την πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στον Όμιλο Μαρινόπουλου ανακοίνωσε η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

«Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Marinopoulos (Ελλάδα και Κύπρος) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία τους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η Μαρινόπουλος θα καταστεί η αποκλειστική δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Η γαλλική αλυσίδα ανακοίνωσε πως η έκτακτη επιβάρυνση από την πώληση του ποσοστού της θα ανέλθει σε 220 εκατ. ευρώ.

«Η συμφωνία αυτή προσφέρει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος, Λεωνίδας Μαρινόπουλος.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Carrefour ενισχύονταν σχεδόν 3% στην αρχή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

nonews

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.