Στα ύψη η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία – Σκαρφάλωσε στο 28,5%, έξι μονάδες πάνω από το μέσο όρο



oaed_9869869869Πρωταθλήτρια στην ανεργία αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για έρευνα του α´ τριμήνου του 2012, η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο 28,5%, κατέχοντας το υψηλότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας. Την ίδια ώρα η ανεργία στο σύνολο της χώρας βρίσκεται στο 22,6%, ενώ η αμέσως επόμενη περιφέρεια σε υψηλό ποσοστό ανεργίας είναι η Κεντρική Μακεδονία με 24, 8%.

Από τα επιμέρους στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία πλήττει κυρίως νέους και γυναίκες, απόφοιτους ανώτατων και ανώτερων σχολών, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επί μέρους στοιχεία της έρευνας ως προς τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττονται περισσότερο.

Στη Δυτική Μακεδονία ο κλάδος της Γεωργίας, Δασοκομίας και Αλιείας είναι πρώτος στην ανεργία με 16%, ενώ ακολουθεί ο κλάδος της μεταποίησης με 10%.

Τα διόλου ενθαρρυντικά ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο και προκαλούν μεγάλο προβληματισμό.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.