17η Αιμοδοσία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνηςaimodotes_stin_ekthesi3453Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨, διοργανώνει την 17η Αιμοδοσία του 2012 σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012   από τις 15:30 – 20:00, (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου (Κ.Η.Φ.Η.)  ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ.- ΝΙΚ. ΠΛΑΚΟΠΙΤΗ 11.

Σήμερα που πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν ασκούς συλλογής του Αίματος των Εθελοντών Αιμοδοτών και δυστυχώς κάποιοι συνάνθρωποι μας κινδυνεύουν από αυτή την έλλειψη, εμείς εδώ στην Κοζάνη που ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα (λόγω καλού προγραμματισμού και συνεργασιών), είμαστε ¨ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ¨ να καλύψουμε σε Αίμα όσο μπορούμε περισσότερο ότι απέμεινε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όσοι μπορούμε να Αιμοδοτήσουμε πρέπει να δηλώσουμε παρόντες στην επόμενη Αιμοδοσία, γιατί ποιος θα κιντυνεύσει από την έλλειψη Αίματος δεν το γνωρίζουμε, όμως ποιος μπορεί να δώσει Αίμα είναι γνωστό και τώρα στα δύσκολα πρέπει να δείξουμε την Ανθρωπιά μας.

Το Αίμα που συλλέγεται από τους Αιμοδότες στις εξορμήσεις μεταφέρεται και  συντηρείται στα τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων και παρέχετε στους ασθενείς που το χρειάζονται σχεδόν άμεσα. Η διάρκεια Ζωής του Αίματος είναι περίπου ένας μήνας, για αυτό πρέπει να οργανώνουμε τακτικές Αιμοδοσίες, ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμο και ¨φρέσκο¨ Ζωντανό Αίμα.

Μη διστάζεις. Δώσε λίγο Αίμα. Χάρισε τη χαρά της Ζωής!

Όλοι μαζί να δώσουμε λίγη Ελπίδα και Ζωή

Κάθε σπίτι και ένας Εθελοντής Αιμοδότης.

Σας περιμένουμε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2012   από τις 15:30

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:

1.Να  αισθάνεστε καλά

2.Να είστε ξεκούραστοι

3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.

* Να υπενθυμίσουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.

* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος

* Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.

* Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.

* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων,

Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας  Νικ. Πλακοπίτη 11, www.seakozanis.gr, email:aimodoteskoza@yahoo.gr, Φαξ-τηλ:.2461038177 κινητό: 6977337561).).

Ωράριο Γραφείου: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00 & 18:00-20:00

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Τσαουσίδης Θεόδωρος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.