Μεγάλη συμμετοχή στην Ποδηλατοβόλτα για την Ημέρα κατά του καπνίσματος!



podilatoporeia_pkhpn0--Μεγάλη απήχηση βρήκε το κάλεσμα του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Ν. Κοζάνης στην ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσε την Πέμπτη 31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, καθώς μέλη αθλητικών και μη συλλόγων αλλά και πολίτες, ακόμα και μικρά παιδιά, πήραν τα ποδήλατά τους και έκαναν τον γύρο της μισής πόλης της Πτολεμαΐδας στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στο κάπνισμα.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν οι «Φίλοι του Ποδηλάτου», Πτολεμαΐδας, ενώ παρών έδωσαν η Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, το Κλαμπ Ποδηλασίας, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας, καθώς και η εθελοντική ομάδα «Καϊλαρίστας».

Το ραντεβού που δόθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, είχε μάλιστα διπλή στόχευση: τη διακοπή του καπνίσματος και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με το ποδήλατο, αφού σε δηλώσεις τους οι διοργανωτές αλλά και πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση επισήμαναν όχι απλά τις σοβαρές επιπτώσεις από το κάπνισμα αλλά και την ωφέλεια από τη χρήση του ποδηλάτου για την καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη, αφού όπως τόνισαν η Πτολεμαΐδα είναι μια πόλη που προσφέρεται για ποδήλατο.

Την ικανοποίησή της για την επιτυχία της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και την αθρόα συμμετοχή φορέων και πολιτών, ιδιαίτερα νέων παιδιών, εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Ειρήνη Αθανασιάδου, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η επόμενη εκδήλωση θα έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ευαρέσκειά της για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου, καθώς όπως σημείωσε ανταποκρίθηκαν αμέσως οι φορείς της πόλης και ο δήμος Εορδαίας.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι με αυτή την εκδήλωση ανοίγει ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων του συλλόγου για τις εξαρτήσεις όχι μόνο από ναρκωτικές ουσίες αλλά και από το αλκοόλ, το τζόγο κ.α. και πρόσθεσε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και δεύτερος κύκλος μαθημάτων στη Σχολή Γονέων που λειτούργησε τη φετινή χρονιά για γονείς παιδιών που βρίσκονται στη χρήση ναρκωτικών στο ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων).

Τα συγχαρητήριά του προς τους διοργανωτές εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Γιάννης Ασπράγκαθος, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συμμετοχή πολλών φορέων και πολιτών στην εκστρατεία ενάντια στο κάπνισμα αλλά και να ευχαριστήσει το
Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας για τη συμβολή του στην ασφαλή διοργάνωση της ποδηλατοβόλτας στην πόλη.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.