Π. Κουκουλόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι με την Ελλάδα που παράγει»



koukoulopoulos326_vouli«Την ώρα που άλλος συγκροτεί ¨εθνικό μέτωπο¨ και άλλος ¨λαϊκό μέτωπο¨, γυρίζοντας μας στις διχαστικές λογικές της δεκαετίας του 1930, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, το ΠΑΣΟΚ συγκροτεί μέτωπο με την Ελλάδα που παράγει, πάει μπροστά και συμμετέχει ισότιμα στην Ευρώπη».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη συγκρότηση αυτών των ¨μετώπων¨.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουκουλόπουλος πρόσθεσε πως « για να ικανοποιηθούν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα οδηγηθήκαμε σε αλλεπάλληλες εκλογές, καθώς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν για το αν η πραγματική οικονομία βουλιάζει και μεγαλώνει η αγωνία και η αβεβαιότητα των πολιτών.

Χαρακτηριστική απόδειξη η βύθιση του τουρισμού, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, που μεταφράζεται σε τεράστια απώλεια εσόδων.

Κι όλα αυτά την ώρα που ήταν δρομολογημένα από το ΠΑΣΟΚ, χάρη στις τεράστιες θυσίες όλων των πολιτών,
η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για να επανέλθει η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία
η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ύψους 6,5 δις ευρώ
το άνοιγμα του ταμείου εγγυοδοσίας για την παροχή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιχειρηματικών δανείων με επιτόκιο 4,5%
η πρόσληψη 120.000 ανέργων στους Δήμους μέσω των έργων αυτεπιστασίας».

Εξηγώντας γιατί κάποια πράγματα δεν έγιναν πιο νωρίς, ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι: «Κατ΄ αρχήν θεωρώ σημαντικό ότι κάποιοι συνάδελφοι μου άρχισαν επιτέλους να παραδέχονται την αλήθεια. Μιλάω για ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. που λένε πλέον πως δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση το Μνημόνιο. Και όλοι γνωρίζουμε ποιοι κυβερνούσαν όταν ξέσπασε η κρίση και τι (δεν) έκαναν.

Σε ό,τι αφορά το γιατί ορισμένα πράγματα δεν έγιναν πιο νωρίς, η απάντηση είναι πως δεν υπήρχε ο απαραίτητος συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη που θα μας βοηθούσε να επαναδιαπραγματευτούμε ορισμένα ζητήματα. Θυμίζω πως μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν η ομάδα του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που καθόριζε τις τύχες της Ευρώπης, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, στην οποία ανήκει και το κόμμα του κ. Σαμαρά.

Σήμερα όμως, και μετά τη νίκη του Ολάντ και την άνοδο των σοσιαλιστών παντού, άλλαξαν οι συσχετισμοί, γι΄ αυτό η πρόταση των έξη σημείων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου και, κυρίως, η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής για ένα ή δυο χρόνια, ακούγονται και κυρίως συζητιούνται.

Σήμερα υπάρχουν οι απαραίτητοι συσχετισμοί και μπορούμε να πετύχουμε το βασικό μας στόχο για επιμήκυνση του προγράμματος, κάτι που δεν είναι απλώς σημαντικό αλλά μια μεγάλη ανάσα για την ελληνική κοινωνία που θα μπορέσει πραγματικά να τα καταφέρει χωρίς νέες θυσίες.

Το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα τους απαραίτητους συμμάχους στην Ευρώπη. Ο κ. Σαμαράς παραμένει στο άρμα της κ. Μέρκελ και ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σύμμαχο».

Κλείνοντας ο υποψήφιος βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα: «Αυτές τις μέρες μιλούν όλοι για όλα, αλλά μόνο το ΠΑΣΟΚ βάζει το πραγματικό δίλημμα για τη χώρα. Είμαστε τελικά με την Ελλάδα που παράγει και αναπτύσσεται, ή με την Ελλάδα που απλώνει συνεχώς το χέρι; Εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε προχωρώντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, δημιουργώντας τον πλούτο που χρειαζόμαστε για να μπορούν να βρίσκουν όλοι τις δικές τους ευκαιρίες για απασχόληση και ευημερία, σε μια χώρα σύγχρονη και καλά οργανωμένη».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.