Eδραίωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης 2012 για τον Σάββα Καρασαρίδη από την Κοζάνη



karasaridis_savvas987609oΜια νέα και παράλληλα σημαντική διάκριση επεφύλαξε για τον αθλητή από την Κοζάνη Σάββα Καρασαρίδη, η συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης «BODYBUILDING-FITNESS», που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στo Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κομοτηνή. Ο έμπειρος αθλητής αναδείχτηκε δεύτερος στην κατηγορία «Extreme Body» στα 90-100 κιλά, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρώτη θέση από τον Nτιμίτρι Παναγιώτοφ. Το επίπεδο του πρωταθλήματος σε σχέση με το περσινό ήταν πολύ υψηλό, αφού είχε σχεδόν διπλάσιες συμμετοχές.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί όλη η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, χωρίς τραυματισμούς. Φέτος ήμασταν δυο άτομα παραπάνω στην κατηγορία μας και χαίρομαι διότι μπόρεσα και ξεπέρασα όλους τους περσινούς μου αντιπάλους, μεταξύ αυτών και τον περσινό νικητή, πράγμα που δείχνει ότι το επίπεδο ανεβαίνει πολύ γρήγορα στο άθλημα. Είναι σημαντικό ότι κόντραρα τον Βούλγαρο νικητή και παγκόσμιο πρωταθλητή του 2006 και έχασα στις λεπτομέρειες. Από Ελληνικής πλευράς υπάρχουν κάποιες ενστάσεις για τη συμμέτοχη του Βούλγαρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», ανέφερε ο αθλητής μιλώντας στο «West».

Η συμμετοχή του Σάββα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κομοτηνής δεν ήταν η πρώτη, αφού είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στις Σέρρες, όπου και εκεί αναδείχτηκε δεύτερος.  «Χρειάζεται αφοσίωση, πείσμα για να πετύχεις μια διάκριση και πάνω από όλα να κάνεις αυτό που κάνεις με καρδιά. Έκανα 12 εβδομάδες αγωνιστική δίαιτα, ενώ με βοήθησε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου ο Αμερικανός αθλητής Branch Warren, που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Με δικά του προγράμματα (διατροφής, γυμναστικής), μπόρεσα και διακρίθηκα», τόνισε επίσης ο αθλητής.

Ο Σάββας στους αγώνες του 2011 ήταν στην κατηγορία των 88 κ.,  ενώ φέτος κατέβηκε στην κατηγορία των 96κ. κάτι που σε ένα χρόνο είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει κανείς. Στο σύγχρονο γυμναστήριο του (έχει όργανα τελευταίας τεχνολογίας) που πρόσφατα μεταφέρθηκε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 3, προπονούνται επί καθημερινής βάσεως πολλά παιδιά που έχουν ως πρότυπο τον Σάββα Καρασαρίδη. Το  «μυστικό» για να αποκτήσει κάποιος σωματική διάπλαση σύμφωνα με τον αθλητή, είναι η πολύ καλή διατροφή, σκληρή προπόνηση, τρέξιμο, ποδήλατο, βάρη, υπομονή, ενώ εννοείται μακριά από το τσιγάρο και το ποτό. Nα σημειωθεί ότι τα έσοδα των αγώνων διατέθηκαν για την υποστήριξη της Ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Nabba που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2012 στην Ιρλανδία.

από το West Channel

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.