Χρηματοδότηση δασικών υπηρεσιών στη Δυτ. Μακεδονία από το πράσινο ταμείο



dasos_dit._mak345Χρηματοδότηση συνολικής πίστωσης 3.000.000 ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την υλοποίηση έργων και εργασιών «αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας» που περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα «Προγράμματα δασικών δραστηριοτήτων για χρηματοδότηση από τον Ειδικό Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου έτους 2012».

Αναφορικά με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας εντάσσονται είκοσι εννέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού τριακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων ευρώ και θα υλοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα στην Ήπειρο θα υλοποιηθούν δεκατέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού διακοσίων έξι χιλιάδων ευρώ και στη Δυτική Μακεδονία δεκαπέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού εκατόν πενήντα επτά χιλιάδων ευρώ.

Αναλυτικότερα ανά Δασική Υπηρεσία στην Δυτική Μακεδονία κατανέμονται ως εξής: στο Δασαρχείο Κοζάνης 25.000 ευρώ για τρία έργα, στο Δασαρχείο Τσοτυλίου 12.000 ευρώ για τρία έργα, στην Δ/νση Δασών Γρεβενών 50.000 ευρώ για δύο έργα, στην Δ/νση Δασών Καστοριάς 50.000 ευρώ για έξι έργα και στην Δ/νση Δασών Φλώρινας 20.000 ευρώ για ένα έργο.Τα προβλεπόμενα έργα αφορούν κυρίως σε βελτιώσεις – συντηρήσεις δασικών οδικών δικτύων δημοσίων δασών, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και αποσκοπούν στην αειφόρο ανάπτυξη των δασών και των δασικών εκτάσεων με στόχο την προστασία τους και την αναβάθμιση και βελτίωση της οικολογικής και κοινωνικής τους αξίας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.