Ιδρύεται Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κων/νος Σιαμπανόπουλος, ο Κοζανίτης»



kozani_plateia_nikis23525Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, κατά την οποία το κράτος μόνον αρωγός δε στέκεται στους πολίτες, η ιδιωτική πρωτοβουλία διστάζει και τα αντανακλαστικά δείχνουν να ατονούν, 11 σχετικά…. νέοι άνθρωποι αποφασίσαμε να κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία και να βγούμε μπροστά. Αποφασίσαμε, δηλαδή, να ιδρύσουμε μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) στο πλαίσιο της οποίας σκοπεύουμε αφενός να εκτονώσουμε λίγη από την ενεργητικότητά μας, αφετέρου δε να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία. Και το όνομα αυτής «Κων/νος Σιαμπανόπουλος, ο Κοζανίτης», αφιερωμένο σ’ έναν πολυπράγμονα δάσκαλο, τα ίχνη του οποίου – στο υποπολλαπλάσιο- φιλοδοξούμε να ακολουθήσουμε.

Ο Κων/νος Σιαμπανόπουλος ήταν μεγάλος οραματιστής και δημιουργός που με το έργο του ξεπέρασε τα όρια του Νομού μας και καθιερώθηκε πανελλαδικά ως φάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού, διαφυλάττουμε έτσι τη μνήμη του στην αιωνιότητα….. καθώς και ο ίδιος θα θεωρούσε επιτακτική ανάγκη να μην πτωχεύσουμε πνευματικά και να μην υπάρχει και άλλο έλλειμμα παιδείας. Γι’ αυτό είναι χρέος μας και μέλημά μας να προσφέρουμε στο νέο άνθρωπο ευκαιρίες και δυνατότητες ν’ απολαμβάνει τα πνευματικά και υλικά επιτεύγματα. Έτσι προσφέροντας γνώση και καλλιεργώντας κυρίως δεξιότητες, χρειάζεται να συμβάλουμε και να παρέμβουμε δυναμικά στην εξέλιξη της Προσωπικής – Κοινωνικής Ταυτότητας αλλά και Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε με την ΑΜΚΕ  στη διεύρυνση των εκπαιδευτικών οριζόντων μέσω Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Δράσεων με Ιδιωτικούς και Δημόσιους Φορείς καθώς και την καλλιέργεια του τοπικού μας πολιτισμού μέσω υλοποίησης δραστηριοτήτων Κοινωνικού χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Στόχος των 11 ατόμων που συμμετέχουμε στην ΑΜΚΕ καθότι άτομα δραστήρια και  με όραμα, είναι να συμβάλουμε δυναμικά στις εξελίξεις διεκδικώντας και παρεμβαίνοντας καθώς θα επιτηρούμε τα δρώμενα στον τομέα του Πολιτισμού και στον χώρο της εκπαίδευσης.

Σ΄ αυτή την Καινοτόμα Δράση που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας θα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με άτομα που θα είναι ενεργά με δυναμική παρουσία και θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, προσφέροντας. Επίσης μέσα από σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης και ενημερωτικών δελτίων θα δώσουμε το βήμα για επικοινωνία και ενημέρωση ώστε έκαστος ενδιαφερόμενος να έρχεται σ’ επαφή μαζί μας. Γι εμάς βασική προϋπόθεση είναι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε Καινοτόμα Προγράμματα το οποία θα είναι το βήμα για κατάρτιση και απόκτηση επιπλέον προσόντων.

Τέλος πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαραίτητο να αγκαλιάζονται από το σύνολο της Κοινωνίας και να τιμώνται από τους πολίτες και φυσικά να γίνονται συνεχώς προσπάθειες για συμμετοχή,  ανάπτυξη και ανάταση της Κοινωνίας μας ώστε να πετύχουμε  εφικτούς στόχους.

Συμμετέχοντες στην Εταιρεία: Αθανασόπουλος Χρήστος, Βρακάς Γιώργος, Γαύρου Βασιλική, Γκαραβέλας Σπύρος, Κολοβού Σταυρούλα, Μοσχοπούλου Ζηνοβία, Νεβεσκιώτης Ιωάννης, Πάλλα Μαριαρένα, Παπαγιαννίδης Ιωάννης, Σταμκόπουλος Θόδωρος, Φράγκου Κων/να.

Πάλλα Μαριαλένα – Φιλόλογος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.