Βελβεντό: Άσκηση «Δια Πυρός» στα Πιέρια



pieria_velvento43653Άσκηση με πραγματικά μέσα, στην οποία αναπτύχθηκε πλήρως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη θέση παρεκκλήσι Αγ. Αθανασίου στο 4ο χιλ. Βελβεντού – Παλαιογράτσανου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ΠΕ Κοζάνης πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα το πρωί η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην δασοπυρόσβεση φορείς.

Στην άσκηση κατάσβεσης συμμετείχαν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 22 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δυο υδροφόρες και γκρέιντερ του Δήμου, κλιμάκιο του Δασαρχείου και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Αρχιπύραρχος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Καραλιάς, «οι πυρκαγιές δεν σβήνονται αποκλειστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά σε αγαστή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς» και σημείωσε ότι την φετινή αντιπυρική περίοδο οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με το εποχικό προσωπικό που μονιμοποιήθηκε, έχουν εγκατασταθεί τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ εικάζεται ότι η εξυπηρέτηση με εναέρια μέσα θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα.

Μετά το πέρας της άσκησης όπως επεσήμανε ο κ. Καραλιάς θα γίνει αξιολόγηση των αδυναμιών που προέκυψαν, ώστε να μην επαναληφτούν. Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος άσκησης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2012».

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.