Στα όρια της και η παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου



mamatseio_nosok_koz097Την αδυναμία της παθολογικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης να νοσηλεύσει περιστατικά που θα μεταφερθούν εκεί από την Πτολεμαϊδα, στην περίπτωση που μπει «λουκέτο» στην αντίστοιχη κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, επισημαίνει μέσω επιστολής του προς τους αρμοδίους φορείς ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου της Κοζάνης, Δημήτριος Συμελίδης.

Κάνει λόγο για έλλειψη γιατρών, πληρότητα κλινών που αγγίζει περίπου το 95%, περιορισμένο χώρο, και σημειώνει ότι στους επτάκλινους θαλάμους προστίθενται ράντζα με ότι αυτό συνεπάγεται για το μείζον θέμα των νοσοκομειακών λοιμώξεων, ενώ   παθολογικά περιστατικά νοσηλεύονται στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου. Τονίζει ότι οι ειδικοί παθολόγοι έχουν εξαντληθεί και δεν μπορούν να επωμισθούν την ευθύνη περίθαλψης και άλλων ασθενών διαφορετικά η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου. Ο κ. Συμελίδης ζητά από τους παραλήπτες της επιστολής του άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής και κρίνει σκόπιμο τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Υγειονομικής Περιφέρειας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.