Διασφάλιση και προστασία νερού για τις μελλοντικές γενιές στην Κοζάνη



nero_neraki_vrisi_potiri865t8ivbΗ προστασία των υπογείων  υδάτων είναι ουσιώδες για να διασφαλιστεί  ένα ασφαλές δίκτυο παροχής πόσιμου νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη στο μέλλον. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων σήμερα στην Κοζάνη κατά την διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου Sharp της κοινοτικής πρωτοβουλίας InterregIVc με θέμα την διασφάλιση και προστασία του νερού για τις μελλοντικές γενιές.

Ανοίγοντας της εργασίας του συνεδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στάθηκε στην αναγκαιότητα προστασίας των υπογείων υδροφορέων τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο καθώς υπάρχει έντονη η βιομηχανική δραστηριότητα της ΔΕΗ,  η οποία έχει αντίκτυπο σε χρήσεις στην γεωργία, όπου οι γεωτρήσεις πάνε όλο και πιο βαθιά.

Στην διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλής πρακτικής από τους εταίρους, ενώ με την ολοκλήρωση θα εκδοθεί ένα εγχειρίδιο το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εννέα εταίροι από επτά χώρες μεταξύ των οποίων οι: Ελλάδα, Ιταλία, Σκωτία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία και την Μάλτα, έχει προϋπολογισμό 1,8 εκ ευρώ και διάρκεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013.

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.