Όλο το ρεπορτάζ για το δήθεν ελεύθερο και σύγχρονο Αζερμπαϊτσάν!



azermpaitsan978698Σοκαριστικές αποκλειστικές λεπτομέρειες του athensbars για την πόλη που διοργανώνει τη Eurovision 2012 και τον άθλο της EBU για μια ασφαλή διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού…

Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι στην πόλη η οποία διοργανώνει αυτή την στιγμή τον μουσικό θεσμό της Eurovision, λίγο καιρό πριν,οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούσαν απαράμιλη βία προκειμένου να διαλύσουν ομάδες μουσικών που συγκεντρώνονταν σιωπηλά σε φιλειρηνικές εκδηλώσεις στους δρόμους, φτάνοντας στο σημείο να έχει στο σύνολο 17 πολιτικούς κρατούμενους. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα τα οποία ως δια μαγείας σβήστηκαν που κάνουν λόγο ακόμα και για βασανισμό κρατουμένων, οι οποίοι και συνελήφθησαν για κάτι το οποίο σε εμάς μοιάζει αστείο, όπως για παράδειγμα η σάτυρα προς κάποιο πολιτικό πρόσωπο.

Ο πιο πειστικός τρόπος για να φανεί το Αζερμπαϊτζάν ένα μοντέρνο και σύγχρονο έθνος είναι να σταματήσουν οι αρχές να επιτίθενται στην ελευθερία έκφρασης, αντί για τα υποτιθέμενα videάκια που παίζουν καθόλη την διάρκεια του διαγωνισμού που από ότι φαίνεται μιλούν για κάποια παράλληλη πραγματικότητα! Μια χώρα που κυβερνάται σύμφωνα με δημοσιεύματα από έναν άνθρωπο που έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για διαφθορά και αυταρχισμό. Το δεύτερο ειδικά το έδειξε περίτρανα όταν , για να χτίσει το μεγαλοπρεπές κτίριο στο οποίο και διοργανώνεται η 57η Eurovision, εκδίωξε από τα σπίτια τους 281 οικογένειες κατεδαφίζοντας τα σπίτια τους ενώ ακόμα 4000 περίπου οικήματα εξαφανίστηκαν προκειμένου να αποκτήσουν υλικά και ορυκτά για την κατασκευή.

Μια τραγωδία, μια θυσία για το θεαθήναι και τίποτα άλλο, για να έχουν να παρουσιάσουν στην κυριολεξία μια βιτρίνα. Μία φούσκα, που αν σκάσει θα δείξει την πραγματική δυστυχία και βαναυσότητα που βιώνει ο λαός από τους δυνάστη που θυσιάζει τα πάντα στον βωμό της προβολής. Σε αυτή την «φιλελεύθερη» χώρα διοργανώνεται ο μουσικός θεσμός ο οποίος και δημιουργήθηκε για να φέρει τα κράτη κοντά. Ποια Ευρώπη? Ποιος πολιτισμός? Ποια τουριστική ανάπτυξη να πετύχει αυτή η χώρα μετά από αυτή την διοργάνωση?

Συγχαρητήρια λοιπόν μπορεί κανείς να δώσει στην EBU που διοργανώνει αθόρυβα και με τεράστια μέτρα ασφαλείας αυτή τη διοργάνωση, καθώς και σε όλες τις αποστολές οι οποίες είτε δεν έχουν αντιληφθεί είτε δε κάνουν ντορο σχετικά με τον τρόπο που διαβιώνουν οι άνθρωποι στο Μπακού.

athensbars.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.