Η Amy έφυγε, η Adele δοξάζεται, ήρθε η ώρα να μάθεις τη Ren Harvieu…



ren_havrieu_976Η δεξαμενή ταλέντων στη βρετανική μουσική σκηνή ήταν, είναι και θα είναι αστείρευτη. Το next best thing ακούει στο όνομα Ren Harvieu και ζει από θαύμα έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα πέρυσι το καλοκαίρι. Τι και αν ακόμα κουτσαίνει, υποβοηθούμενη από μια πατερίτσα; Η 21χρονη τραγουδίστρια από τη συνοικία Σάλφορντ του Μάντσεστερ τρέχει με χίλια στην κούρσα μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας.

Λένε ότι όταν κάνεις σχέδια, κάποιος από εκεί πάνω γελάει. Η λαϊκή ρήση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Ren Harvieu, της νεαρής τραγουδίστριας από το Μάντσεστερ η οποία πάνω που αποφάσιζε να διεκδικήσει τη δική της θέση στην εγχώρια μουσική βιομηχανία, ένα φαινομενικά αστείο περιστατικό παραλίγο να την καθηλώσει στην αναπηρική καρέκλα.

Το ντεμπούτο άλμπουμ «Into the Night» με ρετρό επιρροές είναι έτοιμο, το support στην περιοδεία των Glasvegas αποτελεί μεγάλο «σχολείο», η πρώτη σόλο εμφάνιση στο Λονδίνο είναι γεγονός, η ηχογράφηση ενός κομματιού σε στούντιο της Νέας Υόρκης, ύστερα από το κόλλημα που έφαγε μαζί της ο ράπερ Nas, στέφεται με απόλυτη επιτυχία και η επιστροφή στην πατρίδα συνοδεύεται από ένα μήνυμα του BBC που την ενημερώνει για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ του Glastonbury.

Όλα πήγαιναν ρολόι στα πρώτα επαγγελματικά βήματα ενός 20χρονου καστανού και παράξενα όμορφου κοριτσιού το οποίο «ανδρώθηκε» μέσα στις ιρλανδικές pub ακούγοντας τον πατέρα της να τραγουδά φολκ κομμάτια. Τίποτα δεν προμήνυε την κακιά στιγμή μιας παραδόξως ζεστής βραδιάς στους δρόμους του Λονδίνου, εκεί όπου η ανερχόμενη ερμηνεύτρια αράζει παρέα με φίλους όταν ξαφνικά ένας λιγουλάκι μεθυσμένος από τους συνδαιτυμόνες, αποφασίζει να πηδάει όποιον φράχτη βρίσκει μπροστά του.

Σε ένα παράτολμο σάλτο προσγειώνεται με δύναμη πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ren και η πρόγνωση των γιατρών είναι απελπιστική: αναπηρικό καρότσι.Και εκεί που θα πίστευε κανείς ότι οι πρώτες αράδες δεν πρόλαβαν καν να γραφτούν για τη χαρισματική φωνή της Βρετανίδας τραγουδίστριας που οι κριτικοί παρομοιάζουν σήμερα με ένα μοναδικό κράμα μεταξύ Shirley Bassey και Adele, έγινε ένα μικρό θαύμα.

Μια μέρα η Ren άρχισε δειλά να κουνά τα πόδια της και λίγους μήνες αργότερα, μια πατερίτσα πήρε τη θέση της αναπηρικής καρέκλας. Για τους ακόμα πιο ρομαντικούς, ίσως το χεράκι του για την εντυπωσιακή ανάρρωση της Ren να έβαλε –εκτός από το αγόρι της που ήταν μέρα νύχτα στο πλευρό της- ο θρυλικός κιθαρίστας των Smiths και ίνδαλμα της, Johnny Marr ο οποίος της τηλεφώνησε στο νοσοκομείο.

Μελωδική, συνεσταλμένη, εύθραυστη, σχεδόν ξωτική με μια φωνή από ατσάλι, τελικά το 21 Μαϊων ανατέλλον αστέρι από την περιοχή Σάλφορντ του Μάντσεστερ απέδειξε ότι δεν παρατά εύκολα τα όπλα και επέστρεψε στα μουσικά πράγματα πιο φωτεινό από ποτέ. Λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι η Ren αποτελεί το επίσημο πουλέν του BBC το οποίο τη διάλεξε για το Sound of 2012, στα καλά νέα ήρθαν να προστεθούν οι εξαιρετικές κριτικές από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Through The night» που είχε μείνει στον πάγο εξαιτίας του ατυχήματος και κυκλοφόρησε επίσημα μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Ακόμα όμως και αν οι πρώτες εντυπώσεις από το άλμπουμ ήταν χλιαρές, εκείνη δε θα έδινε και μεγάλη σημασία καθώς φαίνεται πως πήρε ένα μεγάλο μάθημα από την περιπέτεια της υγείας της: «Πριν το ατύχημα φοβόμουν μήπως ο κόσμος νομίζει ότι η μουσική μου είναι για τα σκουπίδια. Τώρα, όμως ακόμα και αν το πιστεύουν, δε με νοιάζει. Εγώ θα συνεχίζω να τραγουδάω».

cosmo.gr

 

 


Ren Harvieu – Through The Night από fotomuse

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.