Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η Λούκα Κατσέλη!



katseli_fonto_komma6547Μιλώντας στην 1η Πανελλαδική Επιτροπή στελεχών του κόμματος, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο» και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους, σε ανένταχτους και κοινωνικά δίκτυα.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα αν η Κοινωνική Συμφωνία θα πρέπει να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές ή αν θα πρέπει να επιδιώξει συνεργασίες.

Στο πρώτο σενάριο, την αυτόνομη κάθοδο, το κύριο μειονέκτημα είναι η πόλωση που θα επικρατήσει στις εκλογές και θα εντείνει τις πιέσεις στα μικρά κόμματα. Στο δεύτερο σενάριο, η κ. Κατσέλη έκανε λόγο για μια διμερή ή τριμερή συνεργασία στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας, αν και σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι Πράσινοι το έχουν αποκλείσει.

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε», είπε η κ. Κατσέλη, εισπράττοντας το χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

Προβληματισμοί Καστανίδη

Επιφυλάξεις και προβληματισμό εξέφρασε ο κ. Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας πολυμερούς –και όχι διμερούς- συνεργασίας μετά τις εκλογές. Άλλωστε, ο ίδιος διερωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο η Κοινωνική Συμφωνία θα μπορούσε να διατηρήσει την «πολιτική αυτονομία» της που θέτει ως όρο και, αφετέρου, για το γεγονός ότι για να φτιαχτεί ο «προοδευτικός, αριστερός πόλος» δεν αρκούν οι τριάντα ημέρες έως τις εκλογές.

Επίσης, ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει μεν τον «δημοκρατικό, προοδευτικό πόλο», αν και διευκρίνισε ότι για να το πράξει αυτό δεν χρειάζεται να γυρίσει σε «άλλες πολιτικές στέγες» για να εκλεγεί βουλευτής.

«Θα δώσω την ψήφο μου στην αριστερά αλλά χωρίς να γίνω γυρολόγος, θα μείνω απλώς πιστός στρατιώτης της Κοινωνικής Συμφωνίας», κατέληξε.

newsbomb.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.