Στο τέλος κερδίζει πάντα… ο Ντρογκμπά – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι!



champions_league_bannerΗ Μπάγερν κυριάρχησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προηγήθηκε με τον Μίλερ, όμως ο Ντιντιέ Ντογκμπά έστειλε το ματς στα πέναλτι όπου ευστόχησε στο τελευταίο δίνοντας στην Τσέλσι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μοιραίοι για τους Βαυαρούς οι Ρόμπεν και Σβαϊστάινγκερ.

Παίζοντας στο “σπίτι” της η Μπάγερν μπήκε φουριόζα στο ματς με διάθεση να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες επέβαλλε τον ρυθμό της και έκλεισε στα καρέ της την Τσέλσι χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Μίλερ και Γκόμεζ.

Οι Βαυαροί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μίλερ να λυτρώνει τους συμπαίκτες του στο 83ο λεπτό στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ. Το πάρτι στις εξέδρες είχε ξεκινήσει όταν στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η Τσέλσι στο ματς ο Ντρογκμπά νίκησε την γερμανική αεροπορία και έστειλε το ματς στην παράταση.

Από ήρωας, ο Ιβοριανός λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος στο τρίτο λεπτό της παράτασης όταν ανέτρεψε τον Ριμπερί μέσα στην περιοχή. Ο Προένσα έδωσε το πέναλτι όμως ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ του Ρόμπεν δίνοντας εκ νέου παράταση ζωής στους Λονδρέζους.

Η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει όμως το αμυντικό τείχος που παρέταξε ο Ντι Ματέο και η αστοχία των επιθετικών της είχε σαν αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι. Οι Γερμανοί που δεν είχαν ηττηθεί ποτέ στην συγκεκριμένη διαδικασία στην ιστορία τους στα κύπελλα Ευρώπης ευστόχησαν στα τρία πρώτα με τους Λαμ, Γκόμεζ και Νόιερ, ενώ ο τερματοφύλακας της Μπάγερν είχε προλάβει να πιάσει το πέναλτι του Μάτα. Κι όμως η Τσέλσι ανέτρεψε την κατάσταση. Ο Τσέχ είπε “όχι” στον Όλιτς, ο Άσλεϊ Κόουλ ισοφάρισε σε 3-3, ο Σβαϊστάινγκερ σημάδεψε το δοκάρι και ο Ντρογκμπά έστειλε την Τσέλσι στον έβδομο ουρανό πανηγυρίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία των “μπλε”.

Συγκλονιστικές οι εικόνες στο φινάλε με τους περισσότερους παίκτες της Μπάγερν να ξεσπούν σε λυγμούς μη μπορώντας να πιστέψουν πως έχασαν αυτόν τον τελικό.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χουμπ Στέφενς): Νόιερ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Ριμπερί (96’ Όλιτς), Μίλερ (86’ Φαν Μπούιτεν), Ρόμπεν, Γκόμεζ

ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Λουίς, Μποσίνγκουα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73’ Μαλουντά), Μάτα, Καλού (84’ Τόρες), Ντρογκμπά

newsit.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.