Τα οικονομικά «πνίγουν» τους Δήμους!



dimarxeio_koz345345Ασφυκτική τείνει να καταστεί, πλέον, η κατάσταση στους Δήμους και της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της έλλειψης πόρων ως απόρροια της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της ουσιαστικής, πια, ακυβερνησίας λόγω των δυο συνεχώς εκλογικών αναμετρήσεων! Το μείζον αυτό ζήτημα συζητήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία και δημάρχων που δεν είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμη και για τη λειτουργία των ΟΤΑ!

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «Η κατάσταση που υπάρχει στους Δήμους είναι πραγματικά αφόρητη. Είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών, ωστόσο είναι πολύ λίγες οι δυνατότητες μας. Το κύμα των ανέργων έχει γίνει τεράστιο, οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα αλλά ακόμη και οι ελάχιστες θέσεις εργασίες που είχαν εγκριθεί για να βοηθήσουμε τους ανέργους αλλά και για να υλοποιήσουν το έργο των δήμων έχουν παγώσει εξαιτίας της δεύτερης προεκλογικής περιόδου. Τα οικονομικά τω ΟΤΑ είναι σε πολύ μεγάλη δυσλειτουργία με τη χρηματοδότηση να είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και ήδη έχουμε πολλά προβλήματα.

Παράλληλα, η προεκλογική περίοδος δεν επιτρέπει να προχωρήσουν κάποια πράγματα και η «ασφυξία» μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Μπορεί μάλιστα να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θέματα, που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και την ασφάλεια των πολιτών».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν χθες στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ήταν, πάντως,  η παραχώρηση του ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης της πρώην ΤΕΔΚ Φλώρινας στο Δήμο Φλώρινας και στο Δήμο Πρεσπών, η συμμετοχή σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η πρόταση για διαχείριση συστάδων Δημόσιων Δασών για υλοτόμηση.

από τον Πρωινό Λόγο

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.