Νέα έργα Διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία



skoupidiarika_se_xomateriΤέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, που άπτονται στο Περιφερειακό Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενέταξε προς υλοποίηση η ΔΙΑΔΥΜΑ, ενώ συμπληρωματικές δράσεις θα χρηματοδοτηθούν  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας ύψους 2 εκ. ευρώ και θα αφορούν δράσεις αποκομιδής.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής πρόκειται για προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του Ολοκληρωμένου συστήματος Διαχείρισης απορριμμάτων, την κατασκευή  του 3ου κυττάρου ΧΥΤΑ, την μελέτη και κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης, καθώς και τον σχεδιασμό δράσεων για την εναρμόνιση του Ολοκληρωμένου συστήματος απορριμμάτων στις απαιτήσεις τις νέας οδηγίας της Ε.Ε. Ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ και Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης  τόνισε ότι οι μελέτες εκπονήθηκαν από το  ίδιο το προσωπικό της εταιρείας για έργα που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης.   

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.