Σιάτιστα: Oργή και αγανάκτηση προς τον Παπακωνσταντίνου για το Αιολικό Πάρκο στο Μπούρινο!



aioliko-parko-978y9Με έντονη οργή και αγανάκτηση οι κάτοικοι της Σιάτιστας, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βοΐου καθώς και εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την περιοχή του Βοΐου, πληροφορηθήκαμε  την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή των Αιολικών σταθμών στο Μπούρινο.

Ο «συμπατριώτης» μας Υπουργός, προσέτρεξε στο παρά πέντε, ημέρα Παρασκευή 4 Μαϊου 2012, δηλαδή  48 ώρες πριν τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, και ενώ ήταν απερχόμενος Υπουργός, χωρίς καμία πολιτική ευθιξία, να εγκρίνει την κατασκευή των Αιολικών σταθμών στο Μπούρινο.

Αγνοώντας:

-Τη βούληση της τοπικής κοινωνίας

-Την άρνηση του τοπικού συμβουλίου Σιάτιστας να εγκρίνει της Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων

-Την έκφραση γνώμης της Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας για την ασυμβατότητα των έργων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής

-Τις επισημάνσεις της Ορνιθολογικής Εταιρίας για τη μείωση της βιοποικιλότητας του Μπούρινου και τον κίνδυνο απώλειας των χαρακτηριστικών ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας

-Το σχεδιασμό για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής

-Την υπόδειξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου προς συμμόρφωση με το υφιστάμενο Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο

-Την εκκρεμοδικία κατά των πράξεων αποχαρακτηρισμού του Δασαρχείου Τσοτυλίου του δάσους του Μπούρινου, έσπευσε  να εκτελέσει το συμβόλαιο που υπέγραψε με τους ξένους επιχειρηματίες για την άνευ όρων παράδοση του εθνικού μας πλούτου, τη στιγμή που αποχωρούσε από το Υπουργείο του.

Λίγες ώρες πριν την καταδίκη του, από τον ελληνικό λαό και την αποδοκιμασία των πολιτικών του στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, παρέδωσε το πανέμορφο αυτό βουνό της Δυτ. Μακεδονίας, το παγκόσμιο μνημείο της φύσης, στα χέρια της ισπανικών συμφερόντων ιδιωτικής εταιρείας «Ρόκας Αιολική».

Οι πολίτες της Σιάτιστας, ζητούμε την άμεση ανάκληση και ακύρωση των παραπάνω επαίσχυντων αποφάσεων με τις οποίες εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία Αιολικών Σταθμών στο Μπούρινο.

Διαμηνύουμε προς τις αρμόδιες αρχές, ότι θα αποτρέψουμε και θα ματαιώσουμε τους σχεδιασμούς του απελθόντος Υπουργού, με κάθε νόμιμο μέσο και προς κάθε κατεύθυνση.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουμε ούτε ένα εκατοστό εδάφους που ανήκει (από τα χρόνια ακόμα της Τουρκοκρατίας) στον  τόπο μας, και δεν πρόκειται επ’ ουδενί  να επιτρέψουμε το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Καλούμε τέλος τον λαό της Σιάτιστας σε εγρήγορση, επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Η Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης πολιτών Σιάτιστας ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών πάρκων στον  Μπούρινο.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.