ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ: Nτροπή και όνειδος για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας



pasp_episodia_koz7654ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ

Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες 16/5/2012 κατά την διάρκεια, και κυρίως αμέσως μετά το τέλος της καταμέτρησης των σχολών ΣΤΕφ-ΣΔΟ του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας

Αναλυτικότερα μια ομάδα μελών της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θέλοντας να εκφράσουν την «χαρά» τους για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών με τον πιο βλακώδη τρόπο, προέβησαν σε βανδαλισμούς κατεβάζοντας και σκίζοντας από τα ταμπλό αφίσες της ΠΑΣΠ (ακόμα και αυτές που ήταν ήδη κάτω), αναποδογυρίζοντας και σπάζοντας τα τραπέζια προετοιμασίας των εκλογών. Στην συνέχεια η φρενήρης αυτή πορεία κατέληξε  στον χώρο του Τ.Ε.Ι που φιλοξενείται η ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ,όπου και κορυφώθηκαν οι ανεξήγητου μίσους και εμπάθειας ενέργειες. Μία ομάδα 20-30 ατόμων επιτιθέμενοι φραστικά και τρομοκρατώντας 4 κοπέλες μέλη της ΠΑΣΠ εισέβαλε μέσα στα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ σπάζοντάς τα ,αναποδογυρίζοντας και σκίζοντας καναπέδες και σπάζοντας το εξωτερικό τζάμι του κτιρίου ΟΙ 4 συντρόφισσες, μέλη της ΠΑΣΠ, ανήμπορες να αντιδράσουν, απομακρύνθηκαν από το χώρο ζητώντας βοήθεια από τους υπεύθυνους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι εκείνη τη χρονική στιγμή, έγραφαν τα πρακτικά των εκλογών, ζητώντας τους να επέμβουν ούτως ώστε να σταματήσουν οι πρωτοφανείς αυτές βιαιότητες και καταστροφές.

Υπενθυμίζουμε στους «κύριους» υπεύθυνούς – ανεύθυνους πρωτοστάτες των επεισοδίων, ότι οι καναπέδες, τα τραπέζια, τα τζάμια, τα καθίσματα και τα φωτιστικά είναι δημόσια περιουσία και η καταστροφή τους είναι ποινικό αδίκημα. Εξάλλου αυτή η συμπεριφορά αντίκειται στη δημοκρατία, στη φοιτητική ιδιότητα και στο πνεύμα των εκλογών. Σίγουρα δεν είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι φοιτητές σας τίμησαν με τη ψήφο τους και εσείς τους προδώσατε.

Το μήνυμα των φοιτητικών εκλογών είναι ότι υπάρχει ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα το οποίο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να υψώσει το ανάστημά του διεκδικώντας και πετυχαίνοντας μια καλύτερη παιδεία που θα δημιουργήσει τους αυριανούς επιστήμονες,  ανθρώπους κοινωνικοποιημένους και πολιτισμένους, χρήσιμους για το κοινό καλό. Φαινόμενα σαν τα χθεσινά θεωρούμε ότι πρέπει να απομονωθούν και καταδικαστούν καθώς αντίκεινται στα ανωτέρω.

Καλούμε λοιπόν και τη παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να πάρει σαφή θέση για τα γεγονότα αυτά και σε περίπτωση που τα αποδοκιμάζει να προβεί άμεσα και υπεύθυνα στην αποκατάσταση των ζημιών και σε όποια δέουσα ενέργεια θεωρεί ότι είναι απαραίτητη.

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΚΟΖΑΝΗΣ

ο Γραμματέας

Φάντης Γεώργιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.