Η πόλη της αμαρτίας…



Las_Vegas-past_676Σήμερα το Λας Βέγκας είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της πολιτείας Νεβάδα των Η.Π.Α. Με περισσότερα από 1.700 καζίνο, 600.000 κατοίκους και 39.000.000 επισκέπτες τη μέρα δικαιολογημένα αποκαλείται η πρωτεύουσα του τζόγου. Ποιος όμως θα φανταζόταν πως αρχικά επρόκειτο για μια πολύ μικρή, ήρεμη πόλη που δεν ξεπερνούσε τους 800 κατοίκους;

Οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή στις 15 Μαΐου του 1905 και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν υπάλληλοι καθημερινή δουλειά των οποίων ήταν να ανεφοδιάζουν τους σιδηροδρομικούς συρμούς που περνούσαν από την περιοχή. Λίγα χρόνια αργότερα και ενώ η περιοχή έχει συγκεντρώσει 800 κατοίκους το Λας Βέγκας γίνεται επισήμως πόλη. Τα πρώτα χρόνια η ανάπτυξη ήταν ελάχιστη και αργή.

Όλα άλλαξαν με την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να κατασκευάσει ένα τεράστιο και υπερσύγχρονο φράγμα στον ποταμό Κολοράντο, το περίφημο φράγμα Χούβερ. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στην περιοχή ελπίζοντας σε μία θέση εργασίας. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο αυξάνονταν οι κάτοικοι. Πολύ γρήγορα ο ήρεμος και οικογενειακός χαρακτήρας της πόλης άρχισε να μεταβάλλεται δίνοντας τη θέση του στην απληστία και το κυνήγι του εύκολου χρήματος. Τα τυχερά παιχνίδια νομιμοποιήθηκαν, όπως και η πορνεία. Η άρση της ποτοαπαγόρευσης το 1933 ήρθε απλά σαν επιστέγασμα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που θα επέτρεπε το χρήμα να εισρέει άφθονο στο Λας Βέγκας.

Από τη δεκαετία του 1940 η ιρλανδική, ιταλική και εβραϊκή μαφία της Αμερικής διαβλέπει τις δυνατότητες της πόλης, στρέφει το βλέμμα της εκεί και επενδύει πολλά χρήματα στα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία δίνοντας έτσι στην πόλη τον αέρα που διατηρεί μέχρι σήμερα. Σύντομα το Λας Βέγκας θα αποκτήσει το προσωνύμιο «αμαρτωλή πόλη» (Sin City) και όχι άδικα. Πολλοί διάσημοι τραγουδιστές της εποχής θα δώσουν μεγάλες συναυλίες εκεί προσελκύοντας ακόμη περισσότερο κόσμο. Ανάμεσά τους ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Φρανκ Σινάτρα.

Το Λας Βέγκας καταφέρνει να κρατά μέχρι σήμερα αμείωτη τη λάμψη του. Εκατομμύρια επισκέπτες συρρέουν κάθε μέρα στην πόλη για να διασκεδάσουν ελπίζοντας να τους χαμογελάσει η τύχη και να φύγουν με τις τσέπες τους γεμάτες. Δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που σπεύδουν στην πόλη της αμαρτίας, προκειμένου να παντρευτούν εύκολα και φτηνά. Περισσότεροι από 300 γάμοι πραγματοποιούνται κάθε μέρα με το ελάχιστο κόστος των 35$.

mixanitouxronou.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.