Πλήρης αδιαφορία από το Δήμο Κοζάνης για το κλειστό της Λευκόβρυσης



leukovrisi_kleisto_gymn456Μπορεί  ο Δήμος Κοζάνης στα επίσημα έγγραφα – όπως αυτά της «Διαύγεια» – να καμαρώνει  για το κλειστό της Λευκόβρυσης, σημειώνοντας ότι είναι δικής του ιδιοκτησίας (με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής), όταν όμως ζητείται από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να το θέσει επιτέλους σε λειτουργία, τότε διάφορα «ευφυολογήματα» χρησιμοποιούνται για να δικαιολογηθούν τα της  αδράνειας των τόσων ετών.

Εμείς επαναφέρουμε το θέμα όπως το είχαμε παρουσιάσει και στις 16/08/2011, με αφορμή το σχετικό έγγραφο της Διαύγειας:

Όταν πριν από δύο χρόνια (17 Αυγούστου του 2009) εγκαινιαζόταν το κλειστό γυμναστήριο στη Λευκόβρυση Κοζάνης, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι όλες οι βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών ταγών περί των προοπτικών που θα «άνοιγε» στο χώρο του αθλητισμού της περιοχής το συγκεκριμένο γήπεδο, θα αποδεικνύονταν πρόσκαιρες και πλαστές …και αυτό γιατί το έργο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ήταν γεγονός και όχι ασκήσεις επί χάρτου όπως πολλά από εκείνα που επιπροσθέτως ακούστηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα (κατασκευή κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων και ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού γηπέδου).

Τι και αν τότε Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωνε χαρούμενος ότι: «Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε να παραδώσουμε στη νεολαία της Κοζάνης το συγκεκριμένο γήπεδο». Το γήπεδο αυτό όχι μόνο δεν παραδόθηκε στη νεολαία της Κοζάνης, αλλά ούτε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διότι η τελευταία δεν στάθηκε συνεπής στον εργολάβο του έργου.Μπορεί λοιπόν πριν από λίγο καιρό να προέκυψε προσωρινός μειοδότης (ΤΟΜΗ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ) για την κατασκευή του έργου«Πυρασφάλεια Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκόβρυσης», ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να μπορεί να χρησιμοποιείται περιστασιακά (διαθέτοντας όλες τις νόμιμες προδιαγραφές) και υπό τη μορφή ενοικίασης(;) για την διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων (όπως το Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών τον περασμένο Οκτώβρη), όμως μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο έργο δεν ικανοποιεί το βασικό στόχο και σκοπό για τον οποίο υλοποιήθηκε.

Ανεξαρτήτως των οικονομικών διαφορών του εργολάβου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τόσο ο Δήμος Κοζάνης όσο και η Περιφέρεια – στο κομμάτι που της αναλογεί – φέρουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για το ζήτημα, αφού οι ελάχιστες προσπάθειές του για την επίλυσή της προαναφερθείσας διαφωνίας, δε στάθηκαν ικανές ώστε να βρεθεί έστω μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών και κατ’ επέκταση συμφέρουσα για τους πολίτες της Κοζάνης. Διάφοροι «κύκλοι» υποστηρίζουν ότι ο Δήμος Κοζάνης τεχνηέντως δεν επέδειξε τη δέουσα ευθύνη για το ζήτημα, διότι – λόγω και της σημερινής οικονομικής συγκυρίας – αδυνατεί να καλύψει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ενός κλειστού γυμναστηρίου όπως αυτό της Λευκόβρυσης.

Δύο χρόνια μετά τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια ζητείται λύση.Αυτό που απομένει να δούμε αν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (ανεξαρτήτως του μεριδίου ευθύνης που φέρουν) εμμείνουν στην αδράνεια ή επιλέξουν τη δράση επιλύοντας το εν λόγω ζήτημα.

όλο το ρεπορτάζ από το kozan.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.