Γενναίος λαός με ψοφοδεείς ηγέτες…



elliniki_simaia_me_fonto3453«Τρελούς» μας χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ. Δείτε τι γράφει σχετικά το Bloomberg . Ίσως γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει Έλληνας. Κανένα μάθημα δεν πήραν από τους αγώνες των Ελλήνων στο παρελθόν, όπου και πάλι οι ξένοι μας θεωρούσαν «τρελούς». «Τρελούς» μας θεωρούσαν γιατί τα βάλαμε με την τούρκικη αυτοκρατορία και με την Ιερά Συμμαχία. «Τρελούς» μας χαρακτήρισαν όταν αποφασίσαμε να αντιταχθούμε με το αίμα μας απέναντι στον Γερμανοϊταλικό άξονα. «Τρελούς» μας λένε και σήμερα που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το οικονομικό μοντέλο που επιβάλει το Δ΄ Ράϊχ.

Πολύ απορούσαν γιατί οι Έλληνες δεν εξεγείρονται, γιατί δεν επαναστατούν, γιατί κάθονται στον καναπέ. Χρειάστηκε μόνο μια μικρή βόλτα από τον καναπέ μέχρι το εκλογικό τμήμα για να γκρεμίσει…. ο Έλληνας ένα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα 190 ετών, που του έχει καθίσει στο σβέρκο.

Γνωρίζουμε την τιμωρία που μπορεί να μας επιβάλει η Γερμανία και γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα υποστούμε. Όμως η γενναιότητα δεν μπαίνει σε ζυγαριές υπολογισμών. Ό,τι είναι να υποστούμε θα το υποστούμε γιατί δεν το φοβόμαστε. Και πάλι θα ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες ακόμα δυνατότεροι.

Κρίμα όμως, που αυτός ο γενναίος λαός, έχει ψοφοδεείς πολιτικούς ηγέτες, που τον φρενάρουν και τον κρατούν επί 190 χρόνια (με ορισμένες λαμπρές εξαιρέσεις), στο τέλμα του φόβου τους και των συμφερόντων τους.   

Πέτρος Χασάπης – olympia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.