Η ημέρα της Νεράιδας του Δήμου Σερβίων Βελβεντού



neraida_kozanis8675Πολύ θετικά τα αποτελέσματα στη συνάντηση που είχα χθες 3-5-2012 το πρωΐ με τον Δήμαρχο Κύριο Βασίλη Κωνσταντόπουλο.

Συζητήσαμε  όλα τα προβλήματα που  αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την καθημερινότητα και  τους τρόπους προβολής της Νεράιδας.  Ο κύριος Δήμαρχος  έδειξε κατανόηση και  αποφασιστικότητα για  την  επίλυση των  προβλημάτων  που αντιμετωπίζουμε στην Τοπική μας Κοινότητα.

Συγκεκριμένα:
1)  Πολύ σύντομα θα γίνει η μελέτη  και  θα αρχίσουν οι εργασίες  για  την διαμόρφωση του Πάρκου της Εκκλησίας.
2)  Την επόμενη εβδομάδα θα  αρχίσουν  οι εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης  βλαβών  και έναρξη λειτουργίας του συστήματος  του Βιολογικού  Καθαρισμού Νεράιδας.  Ο Βιολογικός κατασκευάστηκε στις αρχές του 2000 χωρίς ποτέ να λειτουργήσει, παρέμενε αδρανής.
3)  Μετά την τελεσίδικη απόφαση  του Πρωτοδικείου Κοζάνης  ( 201/2011 26-10-2011)  με την οποία ακυρώνει  την  ακυρωτική   απόφαση  (5/1999) της  Επιτροπής  Επικυρώσεως  των Αποφάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου   σχετικά με την διανομή των οικοπέδων επέκτασης  της Νεράιδας, Ο Κύριος Δήμαρχος  συμφώνησε  να δρομολογηθεί   η  διαδικασία  της  δημιουργίας  του  Νέου Οικισμού της Νεράιδας, ο οποίος θα σχηματισθεί  στην πλαγιά  του λόφου  από  την  πλευρά  της  λίμνης.
4)  Εντός των ημερών  θα αποκατασταθεί  η σοβαρή  βλάβη λόγω βραχυκυκλώματος  σε τμήμα του φωτισμού του Πεζόδρομου  Νεράιδας,  παράλληλα  θα  προστεθεί  φωτισμός  στην  Παιδική  Χαρά  και στα  δύο  Παρκινγκ.
5)  Θα γίνει προμήθεια  7 (Επτά) Κάδων Απορριμμάτων για τις ανάγκες  της αποκομιδής των σκουπιδιών.
6)  Μου  δόθηκε η εντολή  να επικοινωνήσω με τον ειδικό τεχνικό  για την αποκατάσταση  της  Βλάβης του Σταθμημέτρου  της Κεντρικής  Δεξαμενής   έτσι ώστε να επιλυθεί  το πρόβλημα Υπερχειλίσεων   της Κεντρικής  Δεξαμενής , αλλά και της Δεξαμενής Νεράιδας.
7)  Συμφωνήσαμε  να γίνεται  η περιποίηση των Πάρκων  σε τακτά χρονικά διαστήματα  καθώς και ο καθαρισμός αυτών.
8)  Τέλος συζητήσαμε  τους τρόπους Τουριστικής Ανάπτυξης  και  προβολής  της Νεράιδας.

Για όλα τα παραπάνω  νοιώθω  ιδιαίτερα ευχαριστημένος  και  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ  τον  Δήμαρχο Κύριο Βασίλη Κωνσταντόπουλο  και  τους τρείς  Αντιδημάρχους  Κυρίους  Γιώργο Μπάκανο, Γιώργο Παναγιωτούλα και Νίκο Λαζαριώτη.
Την  ίδια ημέρα, Χθες δηλαδή και στις 20:30 έγινε συνάντηση  με  τον Αντιπεριφερειάρχη  Κύριο Κοσματόπουλο  Θανάση  και  τους  Επιχειρηματίες  της Νεράιδας.

Η συνάντηση αυτή έγινε  με πρωτοβουλία του  Κυρίου Αντιπεριφερειάρχη, οποίος  μας  ενημέρωσε πως  προτίθεται  να προγραμματίσει  Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες  Κωπηλασίας  στην Λίμνη  Πολυφύτου – Νεράιδας και πως για το λόγω αυτό ζήτησε από την ΔΕΗ να κατεβάσει την Στάθμη της λίμνης, προκειμένου  να  γίνουν  οι  αγώνες.

Πρόσθετα,  με  την ευκαιρία  της συναντήσεως  αυτής,  οι  Επιχειρηματίες της  Νεράιδας  ενημέρωσαν  τον Κύριο Αντιπεριφερειάρχη  για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν.

Ο  Κύριος  Αντιπεριφερειάρχης  έδειξε  ιδιαίτερο  ενδιαφέρον  για  την  αναπτυξιακή προοπτική της Νεράιδας  στον Τουρισμό και  πως  θα δει το θέμα του περιφερειακού δρόμου  Παρκινγκ , αν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης του μέσω της Περιφέρειας.

Εγώ, αλλά και οι Επιχειρηματίες της Νεράιδας  τον Ευχαριστούμε  γι΄αυτήν  του την πρωτοβουλία, το ενδιαφέρον  του  για  την  Νεράιδα  και δώσαμε ραντεβού  για μια άλλη συνάντηση στο γραφείο του, με  καταγεγραμμένα  κατά προτεραιότητα όλων των προβλημάτων της Νεράιδας , έτσι ώστε  αξιολογώντας τα να πάρουν το δρόμο της επίλυσής του.

Ξενοφώντας Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας
Δήμου Σερβίων Βελβεντού

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.