Δυτική Μακεδονία: Οι εκλογές της 6ης Μαΐου με… αριθμούς!



Ekloges-2012Ανάμεσα σε 250 υποψηφίους βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν την Κυριακή για τους εκπροσώπους τους στη νέα Βουλή οι 362.660 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνολικά 828 εκλογικά τμήματα.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι στην περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης, όπου εκλέγονται πέντε βουλευτές, με τους 94 υποψηφίους από 24 κόμματα να διεκδικούν μία θέση και την ψήφο των περίπου 165.100 ψηφοφόρων.

Στη μοναδική μονοεδρική της Βορείου Ελλάδος, αυτή της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών οι 43 υποψήφιοι από 23 κόμματα θα ζητήσουν την ψήφο από τους 44.360 ψηφοφόρους.

Στην περιφερειακή ενότητα της ακριτικής Καστοριάς, σ’ αυτές τις βουλευτικές εκλογές οι περίπου 63.000 εκλογείς έχουν να επιλέξουν, για τις δύο έδρες στη Βουλή, ανάμεσα σε 54 υποψηφίους από 22 κόμματα.

Σε 22 ανέρχονται τα κόμματα και στην ακριτική Φλώρινα, όπου για τις δύο έδρες υπάρχουν 59 υποψήφιοι, για να επιλέξουν τους δύο εκπροσώπους τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι 90.170 ψηφοφόροι.

Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 οι ψηφοφόροι στη Δυτική Μακεδονία είναι 7.915 παραπάνω. Απ’ αυτούς οι 3597 είναι νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά φέτος. Το κύριο χαρακτηριστικό με τον αριθμό των ψηφοφόρων, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές τους 2009, είναι ότι υπάρχει σημαντική μείωση των ψηφοφόρων στην περιφερειακή ενότητα των Γρεβενών, όπου θα είναι λιγότεροι κατά περίπου 2.560, την ώρα που στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας έχουμε περίπου 5.200 περισσότερους ψηφοφόρους.

Για μια ακόμη φορά οι γυναίκες σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας είναι περισσότερες, κατά 2.300 από τους άνδρες, με μοναδική εξαίρεση αυτή των Γρεβενών, όπου οι άνδρες είναι περισσότεροι κατά περίπου 1400 από τις γυναίκες.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους. Αύριο Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.