Πανέτοιμη για τις εκλογές η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης



ekloges_bannerΜόλις ένα 24ωρο μας χωρίζει από την ώρα της κάλπης των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Πρόκειται για την πιο σύντομη προεκλογική περίοδο, μόλις τριών εβδομάδων, εν τούτοις στην διεύθυνση διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κέρδισαν τη μάχη με το χρόνο και όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές.

Στην εκλογική περιφέρεια της Π.Ε. Κοζάνης καλούνται να ψηφίσουν 165.109 άτομα σε 366 εκλογικά τμήματα που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των εκλογών. Στην Π.Ε. Κοζάνης παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης των 2.425 εκλογέων. Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 362.659 έναντι 355.044 στις εκλογές του 2009. «Δώσαμε μάχη με το χρόνο και κερδίσαμε. Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαΐου, αν και είχαμε στη διάθεσή μας μόλις τρεις εβδομάδες», δήλωσε στον «Π» η διευθύντρια της διεύθυνσης διοίκησης της Π.Ε. Κοζάνης, Ανίτα Καρακούλα. Βεβαίως, δεν θα μπορούσε να κερδηθεί η μάχη με το χρόνο αν οι 41 υπάλληλοι που ασχολούνται με τις εκλογές, δεν εργάζονταν μέχρι τη νύχτα, ακόμη και την αργία της Πρωτομαγιάς.

Από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές θα βρίσκονται σε

επιφυλακή καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο στην πρ5ώην νομαρχία Κοζάνης 5-8 υπάλληλοι βάρδιας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, προκειμένου να παρέμβουν αν προκύψει κάποιο πρόβλημα σε κάποιο εκλογικό τμήμα, ενδεχομένως με έλλειψη ψηφοδελτίων ή κάτι άλλο.

Ως γνωστόν στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης κατέρχονται 24 κόμματα και 94 υποψήφιοι. Μέχρι χτες είχαν έρθει τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και εκλογικών συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές. Τα συνεργεία της διεύθυνσης διοίκησης εργάζονται πυρετωδώς και ήδη έχουν έτοιμους τους εκλογικούς σάκους των 366 εκλογικών τμημάτων. Ένας εκλογικός σάκος περιέχει μεταξύ άλλων τα ψηφοδέλτια, τις εγκυκλίους, τα βιβλία της νομοθεσίας, τέσσερα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών, καθώς και σακουλάκια με στυλό, κόλες αναφοράς και άλλα αναλώσιμα. Σήμερα που ανοίγουν τα εκλογικά τμήματα ή μέχρι αύριο οι εκλογικοί σάκοι θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Επίσης, από τη διεύθυνση διοίκησης της Π.Ε. Κοζάνης σε συνεργασία με τους δήμους έγινε έλεγχος για τις κάλπες και τα παραβάν που θα χρειαστούν. Διαπιστώθηκε ότι όλα είναι στη θέση τους.

Από πλευράς πρωτοδικείου Κοζάνης έχουν οριστεί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι εφορευτικές επιτροπές στα 366 εκλογικά τμήματα. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης δεν υπάρχουν τμήματα ετεροδημοτών.

Τέλος, έτοιμο είναι το Κέντρο Τύπου που θα λειτουργεί το βράδυ των εκλογών για τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μεταδίδουν τα αποτελέσματα. Το κέντρο Τύπου είναι εφοδιασμένο με ίντερνετ, υπολογιστές, τηλέφωνα, φαξ, δέκτες τηλεοράσεων κ.λ.π. Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, σε συνέντευξη Τύπου θα αναφερθεί στην προετοιμασία των υπηρεσιών για τη διοργάνωση των εκλογών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
από την ηλεκτρονική έκδοση του Πτολεμαίου

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.