Εκδήλωση για τα 100 χρόνια εργατικού κινήματος Αφιέρωμα στον Πάνο Τζαβέλλα – Βίντεο…



tzavelas_afieroma_kosmos7645Αφιέρωμα στον Πάνο Τζαβέλλα και τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαΐου 2012, στο Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης.

Στην εκδήλωση, που ήταν η δεύτερη στη σειρά του συνόλου των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης,  παραβρέθηκε ο μικρός αδερφός του Πάνου Τζαβέλλα, Στέφανος, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα για τον αγώνα και την προσφορά του αδερφού του. Ο κ. Τζαβέλλας δήλωσε «είμαι πολύ συγκινημένος, περίμενα καιρό αυτή την αναγνώριση, για να μάθουν όλοι οι συμπολίτες πόσο αγωνίστηκε και πόσα πέρασε ο αδερφός μου».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας επεσήμανε πως «ο Δήμος  αναγνωρίζει και τιμά ένα γνήσιο τέκνο του, που έκανε γνωστή την Κοζάνη σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου πραγματοποίησε ομιλία, όπου ανέλυσε τη σημασία του εργατικού κινήματος και την δράση του μετά την απελευθέρωση.

Την παρουσίαση της ζωής και του καλλιτεχνικού έργου του Πάνου Τζαβέλα, έκανε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Πιτένης, ενώ η παρουσίαση των τραγουδιών του έγινε από τους Γιώργο Κοντορίκο – τραγούδι, Τάκη Συνδουκά – μπουζούκι, Νίκο Παυλίδη – πιάνο και Άρη Παυλίδη – κιθάρα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.