Έτσι χάνει κόσμο ο αθλητισμός!



kolimvisi_banner8696Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Σα να έχει πέσει κάποια κατάρα που αφαιρεί ζωές από τον αθλητισμό. Σχεδόν κάθε μέρα σκάνε ειδήσεις μαύρες, που σοκάρουν. Από το ποδόσφαιρο, από το βόλεϊ, από διάφορα σπορ.

Τελευταίο κτύπημα; Ο θάνατος του 26χρονου Νορβηγού Ντάλε Οέν. Ο Ολυμπιονίκης έχασε την ζωή του από πρόβλημα στην καρδιά.

Επειδή, όμως, και πρόσφατα είχαμε παρόμοια περιστατικά, μπορεί κανένας να μας πει αν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τα αίτια των θανάτων; Τι φταίει και κάθε φορά φεύγουν από την ζωή νέοι άνθρωποι πριν καν γίνουν 30;

Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Άλλοι τα ρίχνουν στις ντόπες για κάποιες περιπτώσεις, άλλοι σε οικογενειακό ιστορικό, άλλοι στην κακιά στιγμή κλπ. Ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του.

Καμία επίσημη απάντηση, όμως, δεν δίνεται. Όλοι μοιρολογούν, κάνουν δηλώσεις και μετά από λίγες μέρες ξεχνιέται το περιστατικό. Και μένουν μόνοι οι συγγενείς και φίλοι να θρηνούν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Χάνονται νέοι άνθρωποι, λοιπόν. Από άγνωστες αιτίες ή, τέλος πάντων, από αιτίες που δεν κοινοποιούνται έτσι ώστε όλοι να ξέρουν τι συμβαίνει. Με συνέπεια να κυριαρχεί η ανασφάλεια.

Όλη αυτή η κατάσταση κάνει κακό και στον κόσμο. Οι γονείς, για παράδειγμα, δεν ανησυχούν αν όντως γίνονται σωστές προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά τους που κάνουν αθλητισμό ή αν όλα είναι στο κουτουρού; Οι ίδιοι οι αθλητές δεν φοβούνται;

Χάνει ο αθλητισμός, λοιπόν. Και κερδισμένος θα βγει μόνο αν δοθεί η δέουσα προσοχή στις προληπτικές εξετάσεις. Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει επιτέλους να αφυπνιστούν. Και να πουν και καμιά αλήθεια…

sportdog.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.