Super League… review!



SuperLeagueΛίγο πριν το τελευταίο επεισόδιο, έπρεπε η πλοκή να κάνει μια κοιλιά για να θυμηθούμε τα προηγούμενα. Πως, δηλαδή, ο Ολυμπιακός κερδίζει όταν θέλει, ο Παναθηναϊκός όταν μπορεί, η ΑΕΚ που δεν μπορεί και ο Ατρόμητος που προσπαθεί… Μοναδική εξέλιξη στο ζάπινγκ η σωτηρία του Λεβαδειακού.

Fabulous Five!

Ηλίας Ψινάκης, Τρύφωνας Σαμαράς, Λάκης Γαβαλάς, Γιώργος Μέρλος και Πάνος Φασουλής… Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι περνάνε το Σαββατοκύριακό τους παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη Super League. Είναι, όμως, οι «Fab 5»… Κι αν εκείνοι έμειναν τέσσερις, εμείς συνεχίζουμε με πέντε την παράδοση που ξεκινήσαμε!

Τίμο Βέντσελ: Είχε τρία χρόνια στα κυπριακά γήπεδα… Κι ένα στην Ελλάδα, στο σύνολο τέσσερα! Όσα και τα γκολ που έχει πετύχει ως τώρα σε αυτή την τετραετία. Ο Τίμο Βέντσελ είχε σκοράρει δύο φορές με τη φανέλα της Ομόνοιας και στο εκπληκτικό ελληνικό πρωτάθλημα το κατόρθωσε δις σε έναν αγώνα, παρότι μέχρι τώρα δεν είχε βρει δίχτυα. Ο 35χρονος αμυντικός της Κέρκυρας πρωταγωνίστησε στη σπουδαία νίκη της ομάδας του με 4-1 επί του ΟΦΗ, αφού τα γκολ του ήταν αξιομνημόνευτα. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους και με απευθείας… απόκρουσε κατάφερε να χτιστεί σκόρερ από τη μία εστία στην άλλη!!! Only in Greece!

Άγγελος Χαριστέας: Μπορεί να υπήρξε μια μικρή συνομωσία του σύμπαντος υπέρ του, όμως η ουσία είναι τι γράφει το κοντέρ. Και το κοντέρ έγραψε δύο γκολ του Άγγελου Χαριστέα στην θριαμβευτική νίκη του Παναιτωλικού με 5-1 επί του Άρη. Ο 32χρονος επιθετικός σκόραρε δύο φορές, εκμεταλλευόμενος λάθη της άμυνας των κιτρινόμαυρων και για πρώτη φορά «πλήγωσε» την πρώην του ομάδα. Έφτασε συνολικά στα πέντε γκολ στη σεζόν και παρότι δεν… έθελξε με την απόδοσή του, κατάφερε στο φινάλε να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου στο
Αγρίνιο.

Ράφικ Τζιμπούρ: Έχει μείνει στη σκιά του Κέβιν Μιραλάς και με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, έδειξε πως κάτι τον ενοχλούσε τον τελευταίο καιρό. Ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, όπου οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να παίξουν και φυσικά να κερδίσουν, εν αντιθέσει με τη συμπεριφορά τους την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αλγερινός επιθετικός είχε κάνει έναν πολύ γεμάτο πρώτο γύρο με εννέα γκολ, ωστόσο σε όλο το δεύτερο γύρο και μέχρι χθες είχε σκοράρει μόλις μια φορά κι αυτή στο ματς με την Τρίπολη, όπου όλοι μπορούσαν να πετύχουν γκολ!!

Σουμπίνιο Μαρινάλντο: Στις τελευταίες αγωνιστικές είχε δώσει τη σκυτάλη στον Στέφανο Ναπολεόνι. Και η αλήθεια είναι πως πάλι οι δυο τους συνδυάστηκαν για να πάρει ο Λεβαδειακός την πιο πολύτιμη νίκη της σεζόν και να παραμείνει στην κατηγορία 100% με την αξία του. Ο Σουμπίνιο μετά από δύο αγωνιστικές… σιωπής επέστρεψε στα γκολ και το μοναδικό τέρμα του πέτυχε στο Παγκρήτιο ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στην ομάδα του και τον Εργοτέλη. Ο Βραζιλιάνος μέσος έφτασε στα δέκα γκολ στη σεζόν, εννέα με τον Λεβαδειακό και ένα με τον ΟΦΗ.

Κώστας Παναγιωτούδης: Ανάμεσα στα τόσα ονόματα που εισήγαγε φέτος ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και αυτό του 18χρονου μέσου. Για να ακριβολογούμε, ούτε καν 18, αφού είναι γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 και πρέπει να περιμένει ακόμα εφτά μήνες για να μπορεί να… βγάλει δίπλωμα. Το γεγονός, πάντως, ότι είναι ανήλικος δεν τον εμπόδισε να σκοράρει στη δεύτερή του συμμετοχή στη Super League και στην πρώτη στην οποία αγωνίστηκε βασικός. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να πάει το κατόρθωμά του ένα βήμα παραπέρα, αφού είχε και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Black out!

Η Νάντια Μπουλέ παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι που φέρνει αντιμέτωπο τους ανθρώπους με δύο από τους μεγαλύτερους φόβους τους. Το σκοτάδι και το άγνωστο! Στο δικό μας dark room κλείνουμε τα φώτα και αφήνουμε τους χειρότερους ή τους μοιραίους της αγωνιστικής αντιμέτωπους με τα… παραπτώματά τους. Εξαιρούνται εκείνοι που θα έχουν δική τους κατηγορία!

Φίλιππος Σαχσανίδης: Αν κολλήσει η συνήθεια, μετά δύσκολα κόβεται!!! Δεν έχετε δει και τα πακέτα τσιγάρων που προειδοποιούν??? Μην το αρχίσετε, προκαλεί εθισμό!

Νίκος Καραγεωργίου: Τέτοια πέναλτι δίνονται μόνο στο Καμπ Νου!!! Μην μας πείτε??? Μπερδευτήκατε προς στιγμήν με την Μπαρτσελόνα??

Μπρούνο Τσιρίλο: Μπορείτε να μην πλακώνετε στο ξύλο όποιον μικρό κάνει το λάθος και σκοράρει??? Γιατί νομίζετε ότι έστειλε μετά τη μπάλα στο δοκάρι?? Χαζός είναι να τις φάει ξανά!

Ξάνθη: Εφτά παίκτες μέσα στη μικρή περιοχή και ούτε να μην πηδήξει για κεφαλιά?? Καλέ, μη φοβάστε, δε λερώνει ο Όμο… Καθαρίζει!

Ολυμπιακός: Ευτυχώς την κλείσατε την κακή παρένθεση με την Κέρκυρα και αποδείξατε πως ήταν μόνο μια κακιά βραδιά και τίποτα περισσότερο.

Dancing on ice!

Αν έχετε λίγη υπομονή και το επιτρέπει και ο προϋπολογισμός της ιστοσελίδας μας, μπορεί να ζητήσουμε κριτική επιτροπή. Ο Πέτρος Κωστόπουλος θα εξαιρεθεί λόγω συλλογικών προτιμήσεων, ο Αλέξης Κωστάλας θα κάνει το gazzetta on air και η Έλενα Παπαρίζου θα βοηθήσει σίγουρα στην επισκεψιμότητα του σάιτ μας. Τώρα που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με το αυθεντικό, θα αναγκαστούν να ρίξουν και τις απαιτήσεις τους. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα ασχοληθούμε με το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής, που αποτέλεσε το υπερθέαμα της Super League. Ναι, υπάρχει και τέτοιο!

Ο τελευταίος χορός: Ήταν το ματς με την περισσότερη ένταση, το μεγαλύτερο άγχος, την πιο εμφανή νευρικότητα και το πλέον ξεκάθαρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κι όμως, ήταν το καλύτερο ματς της αγωνιστικής! Ο Λεβαδειακός μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά έφτασε τουλάχιστον τρεις φορές κοντά στο γκολ, ο Εργοτέλης πίεσε και προσπάθησε για την ισοφάριση που θα τον λύτρωνε και η διαιτησία ήταν ακριβώς όπως πρέπει για να μην ασχοληθεί κανείς.

Ο αριθμός των φάουλ (37 τον αριθμό) μαρτυρά την ένταση και το πάθος, αλλά και ο αριθμός των φάσεων μπροστά στις δύο εστίες καταδεικνύει ότι είχαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο για να κερδίσουν κι όχι για να κλέψουν το ματς. 13 φορές απείλησε ο Εργοτέλης, 12 οι προσπάθειες του Λεβαδειακού και το ματς στο Παγκρήτιο είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλο παιχνίδι!

Δέστε τον!

Να μας συγχωρέσει ο Νίκος Μουτσινάς, το τσιφτετέλι της Μαρίας Ηλιάκη και οι πλαστικές της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά τη χωρίσαμε την παρέα τους. Αποφασίσαμε ότι μόνος ένας σε κάθε αγωνιστική είναι έτοιμος για εισαγωγή ή αν το προτιμάτε για… εξαγωγή από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι παίκτης, παράγοντας, προπονητής, διαιτητής… Αν και κάτι μας λέει πως η τελευταία κατηγορία θα έχει τις περισσότερες συμμετοχές.

Εκδίκηση της φύσης: Όταν ψάχνεις να βρεις δίκιο εκεί που δεν το έχεις, τότε κινδυνεύεις να το χάσεις κι εκεί που φυσιολογικά θα το έβρισκες! Ο Άρης έμοιαζε να μην βρέθηκε ποτέ στο Αγρίνιο. Ναι μεν είχε απουσίες, όμως η εικόνα του ειδικά στο αμυντικό κομμάτι ήταν χειρότερη και από ομάδες που μαζεύονται τις Κυριακές στα 8Χ8! Οι κιτρινόμαυροι έκαναν τραγικά λάθη στην άμυνα, με τους Φατί, Παπαζαχαρία και Βελλίδη να κλέβουν την παράσταση και ναι μεν υφίσταται η δικαιολογία της απογοήτευσης, αλλά δεν αρκεί.

Η απόφαση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αφαίρεσε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης το κίνητρο για τον αγώνα, όμως δεν της αφαίρεσε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια, στο βαθμό που η ίδια τα απώλεσε στο Αγρίνιο.

Μες στην καλή χαρά!

Κάπου κυκλοφόρησε η φήμη ότι κόβεται η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Έτσι και προκειμένου να ζει για πάντα στις καρδιές μας, αποφασίσαμε να την συμπεριλάβουμε στις τηλεοπτικές μας εκπομπές. Για να μην χάσουμε και τον κλώνο του Σάββα Γκέντζογλου με την ωραία φράντζα. Εδώ, λοιπόν, θα μιλάμε για την ομάδα της αγωνιστικής!

Είμαστε ακόμα ζωντανοί: Θα μπορούσε να είναι ο Λεβαδειακός η ομάδα της αγωνιστικής και ίσως να το άξιζε κιόλας! Όμως, η εμφάνιση του Παναιτωλικού, το αποτέλεσμα και το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα μάλλον θα αποχαιρετά τα μεγάλα σαλόνια, άλλαξαν το σχέδιο. Ο Γιάννης Νταλακούρας έκανε μια ονειρική πρεμιέρα στον πάγκο της ομάδας που έχει υπηρετήσει ξανά στο παρελθόν και το 5-1 επί του Άρη είναι η πιο ευρεία νίκη του Παναιτωλικού από τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν είχε κερδίσει με 5-0 τον Εθνικό Κατερίνης στη Γ’ Εθνική. Επιπλέον, είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του στην Α’ Εθνική, συμπεριλαμβανομένου και της διετίας 1975-77, όταν βρισκόταν ξανά στα μεγάλα σαλόνια.

Κάτι ψήνεται!

Μια παρέα πέντε ατόμων, άγνωστοι μεταξύ τους και με μοναδικό κοινό στοιχείο, εκείνο της καταγωγής γίνονται φίλοι για μια εβδομάδα. Ο ένας αναλαμβάνει να μαγειρέψει για τον άλλο, ο ένας να βαθμολογήσει τον άλλο κι επειδή στην Ελλάδα είμαστε, καταλήγει ο ένας να «θάβει» τον άλλον! Σε αυτή την κατηγορία θα μιλήσουμε για τις περιπτώσεις που κάτι καλό δημιουργείται, αλλάζει ή γεννιέται!

Δημήτρης Γραμμόζης: Έδωσε μάχη στήθος με στήθος με τον Τίμο Βέντσελ για τους καλύτερους πέντε, αλλά το γκολ του Γερμανού από την περιοχή της Κέρκυρας έκανε τη διαφορά. Ο Έλληνας μέσος, ωστόσο, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ κόντρα στον ΟΦΗ, είχε και μια ασίστ και στο φινάλε της σεζόν είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της Κέρκυρας για φέτος.

Γιάννης Πασσάς: Ο μικρός του Παναιτωλικού που άνοιξε το σκορ, πέτυχε το παρθενικό του γκολ στη Super League. Μετά από έξι συμμετοχές στα μεγάλα σαλόνια, ο 21χρονος μέσος ήταν εκείνος που σκόραρε κόντρα στον Άρη, εκμεταλλευόμενος την πολύ όμορφη προσπάθεια του Βασίλη Γκόλια από τα αριστερά.

Στέφανο Ναπολεόνι: Ο πιο πολύτιμος παίκτης του Λεβαδειακού στις τελευταίες αγωνιστικές, έκανε και στην Κρήτη τη διαφορά. Παρότι δεν κατόρθωσε να σκοράρει αν και του δόθηκαν οι ευκαιρίες, ήταν εκείνος που έδωσε μισό γκολ στον Σουμπίνιο, με την εκπληκτική του ασίστ τη στιγμή που είχε τρεις παίκτες πάνω του. Ο Ιταλός επιθετικός στα τελευταία εφτά ματς έχει πέντε γκολ και δύο ασίστ!

Φρεντερίκ Νιμανί: Το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί είδηση. Ειδικά, όταν επί τέσσερις μήνες όλοι αμφισβητούσαν το κατά πόσο έχει τη δυνατότητα να σκοράρει. Ο Φρεντερίκ Νιμανί μετά από εφτά εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα και με ένα πολύ όμορφο σουτ «τελείωσε» το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας.

Σουλεϊμάν Όμο: Σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν, όμως, το πιο καθοριστικό γκολ, αφού ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό που τον εξασφάλισε και παρέμεινε στην κατηγορία, χωρίς να έχει άγχος για την τελευταία αγωνιστική. Ο 26χρονος αμυντικός έχει σκοράρει συνολικά πέντε φορά στη Super League και το γκολ του στο 72’ της αναμέτρησης ίσως και να είναι το πιο πολύτιμο στην καριέρα του.

Πλάκα σπας!

Ο Σάββας Πούμπουρας και ο Δημήτρης Βλάχος ξεκίνησαν πέρυσι μια εκπομπή με φάρσες που άγγιζαν ακραίες συμπεριφορές γελοιότητας, αλλά δεν θα γίνουμε τηλεκριτικοί. Σε αυτή την κατηγορία θα βρίσκουμε την γκάφα της αγωνιστικής, η οποία θα μπορούσε ανελλιπώς να είναι από διαιτητή. Για να μην το παρακάνουμε, όμως, και μας πουν και εμπαθείς, θα είναι και ποδοσφαιριστών.

Θηλιά στο λαιμό: Τέτοια εποχή πριν ένα γύρο… Ο Εργοτέλης βρισκόταν στην 8η θέση της βαθμολογίας με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες, έχοντας μόλις περάσει νικηφόρα από τη Λιβαδειά. Μερικούς μήνες αργότερα, οι Κρητικοί μοιάζουν να έχουν κάνει την απόλυτη αυτοκτονία και φαντάζουν ως οι πιθανότεροι να ακολουθήσουν Δόξα και Παναιτωλικό στη Β’ Εθνική.

Από την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ως και σήμερα, ο Εργοτέλης έχει κατορθώσει να κερδίσει μόλις δύο φορές και το κυριότερό του πρόβλημα είναι ότι δεν έμοιαζε να πιστεύει ποτέ ότι θα κινδυνεύσει, ώστε να το αντιμετωπίσει έγκαιρα. Έτσι, στο τέλος του δρόμου ο Εργοτέλης παρουσιάστηκε χειρότερος του αναμενομένου και δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό απέναντι στον Λεβαδειακό.

Οικογενειακές ιστορίες!

Ποιος δεν είδε αυτή την ανεπανάληπτη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης; Ποιος δεν ταυτίστηκε με τους ήρωες της και δεν θέλησε να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα επεισόδιά της; Οι «Οικογενειακές ιστορίες», προϊόν μυθοπλασίας, αλλά με περιπτώσεις πολύ κοντά στην πραγματικότητα που ζούμε έχουν θέση και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτή την κατηγορία θα παρουσιάζουμε την πιο τρελή στιγμή της αγωνιστικής, κάποιο επεισόδιο, κάποια λογομαχία… Κοινώς, όπου υπάρχει ξεκατίνιασμα!

Οι αμετανόητοι: Δεν έχουν πρόσωπο, αλλά είναι πάντα εκεί. Δεν έχουν όνομα, αλλά για ένα απόγευμα έγιναν… «Ολυμπιακοί». Η αστείρευτη ΑΕΚ πρωταγωνιστεί σήμερα στις οικογενειακές ιστορίες, αφού ακόμα και στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζουν κάποιοι να μάχονται χωρίς να ξέρουν με βεβαιότητα τι πολεμούν. Το γνωστό «πανό» που εδώ και χρόνια… κοσμεί τα εντός έδρας παιχνίδια της Ένωσης άλλαξε θέση, επειδή φαίνεται πως είχε καιρό να ασχοληθεί κάποιος μαζί του.

Μπορούν οι συγκεκριμένοι οπαδοί της ΑΕΚ να προτείνουν να απλώνεται το πανό και μέσα στο γήπεδο και να παίζουν πάνω τους οι ποδοσφαιριστές, ώστε να έχει και… κοντινά. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Νίκος Κωστένογλου, καθυστέρησε να αρχίσει ο ματς ο Μιχάλης Κουκουλάκης και πιθανότατα ενισχύθηκαν όλοι εκείνοι που περιμένουν να σώσουν την ΑΕΚ και τους σταματάει ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Όσο έχω φωνή!

Η Άννα Βίσση το έκανε reality… Σιγά τα αυγά! Που να δει τι reality έχουμε εμείς εδώ στη Super League άμα θέλουμε. Μετά τις οικογενειακές ιστορίες, περνάμε στο τελευταίο μας κομμάτι, εκείνο όπου θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα τη δήλωση της αγωνιστικής! Δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια και από χεσμένους έχουμε και από μπουρδέλα και από βιδώματα και απ’ όλα τα καλά…

Γι’ αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε μια δήλωση του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. «Σκεφτείτε την ψυχολογία ενός ανθρώπου που δουλεύει σε μια εταιρία και ξέρει ότι αυτή θα βαρέσει… διάλυση. Πώς θα είναι η ψυχολογία αυτού του εργαζομένου; Είμαστε ενωμένοι στα αποδυτήρια και προσπαθούμε να βγάζουμε κάθε φορά τον καλύτερο εαυτό μας».

gazzetta.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.