Επίδομα Θέρμανσης: Σχεδιάζεται με κριτήρια την περιοχή, το υψόμετρο και τη μέση θερμοκρασία

petrelaio4

Μέτρα τα οποία θα απαλύνουν την αρνητική επίδραση της εξίσωσης των ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια ενός επιδόματος θέρμανσης που θα ισχύσει από το φθινόπωρο. Ανάμεσα στα κριτήρια που εξετάζονται, συμπεριλαμβάνεται η γεωγραφική περιοχή, το υψόμετρο και το εισόδημα του κάθε καταναλωτή.

Για τον σκοπό αυτό, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή στο υπουργείο, η οποία θα καθορίσει τελικά το ακριβές επίπεδο του επιδόματος, αλλά και θα προσδιορίσει επακριβώς τα κριτήρια. Οι προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών κάνουν λόγο για οριστικές αποφάσεις από τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές, πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μάλλον το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την επιτροπή να καταλήγει στα εξής: Η καταβολή του επιδόματος θα είναι μηνιαία από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο. Επίσης, το επίδομα, αν και διαφοροποιημένο ως προς το ύψος, θα το λαμβάνουν όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας. Το ύψος αυτού θα καθορίζεται με βάση την περιοχή, το υψόμετρο και τη μέση θερμοκρασία κατά τον προηγούμενο μήνα.

Στο γεωγραφικό σκέλος, η Ελλάδα θα χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ζώνες και εντός της καθεμίας θα ισχύει το υψομετρικό κριτήριο, δηλαδή όποιος μένει σε μεγαλύτερα ύψη θα λαμβάνει μεγαλύτερο επίδομα.

energeiakozani.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.