Η Google κατεβαίνει στις… Εκλογές!



google_logo345Με αφορμή τη διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, η Google Inc. σχεδιάζει να μπει δυναμικά στα ελληνικά δρώμενα και να λανσάρει στην εγχώρια αγορά αρκετά από τα διαδικτυακά εργαλεία της που έχει χρησιμοποιήσει σε εκλογές άλλων χωρών (βλέπε: Γαλλία, Σενεγάλη, Αίγυπτος, Μεξικό και ΗΠΑ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NEWS 247, εδώ και εύλογο χρονικό διάστημα έχει έρθει σε συμφωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη, γνωστό δημοσιογράφο του MEGA, του ΔΟΛ και ιθύνοντα νου πίσω από την ιστοσελίδα απόψεων Protagon.gr, ώστε εκείνος να αποτελέσει τον κοινό παρονομαστή στις ενέργειες που σχεδιάζει. Πιο συγκεκριμένα, ετοιμάζεται μια σειρά διαδικτυακών debates μέσω των “Google Hangouts”, του εργαλείου τηλεδιάσκεψης που προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο της Google, το Google Plus.

Τα debates θα έχουν ως κύριο τηλεπαρουσιαστή τον κο Θεοδωράκη ο οποίος θα επιλέγει και θα προσκαλεί υποψηφίους του πολιτικού χώρου αλλά και γενικότερα προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας να συνομιλούν μέσω ήχου και -κυρίως- εικόνας, σε μια ενδιαφέρουσα μεταφορά του μέχρι τώρα κατ’ εξοχήν τηλεοπτικού φορμάτ στο διαδίκτυο. Ένας ομολογουμένως έξυπνος τρόπος να συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος στο κοινωνικό της δίκτυο, καθότι η συμμετοχή στα Google Hangouts προϋποθέτει την κατασκευή προφίλ και ενεργή παρουσία στο Google Plus από τον κάθε συμμετέχοντα.

Παράλληλα, προσεγγίζοντας το πολιτικό και δημοσιογραφικό δυναμικό η Google προσδοκά να επεκτείνει την επιρροή της στα πολιτικά και ενημερωτικά Ελληνικά δρώμενα.

Σημειώνουμε ότι πρόσφατα η Google εγκαινίασε σημαντική συνεργασία με τον ΕΟΤ ύψους 800,000 Ευρώ με στόχο την online προώθηση του ελληνικού τουρισμού και διεκδικεί budget από τον ΟΠΑΠ.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.