Με το όπλο «παρά πόδα» οι κάτοικοι στη Νεάπολη



neapoli_odofragmata764Μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που τάχθηκε κατά της δημιουργίας Κέντρων Κράτησης Μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή, οι δημότες του Βοΐου ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις, ωστόσο βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή και βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση», δήλωσε στον «Π» η δήμαρχος Βοΐου. Η Παναγιώτα Ορφανίδου πρόσθεσε ότι «είναι αναμφισβήτητα θετική η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, επίσης είναι σημαντική η συμπαράσταση που είχαμε στο δίκαιο αγώνα μας από φορείς και παράγοντες». Ωστόσο, σημείωσε με έμφαση ότι «η τελική απόφαση για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών ανήκει στην κυβέρνηση και στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Δεδομένου ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά του να προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων, οι δημότες του δήμου Βοΐου, οι φορείς και η δημοτική αρχή, όλοι μας βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε στις εξελίξεις».

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα της Νεάπολης, η οποία αναφέρει ότι «μετά από τρεις εβδομάδες αγωνιστικών κινητοποιήσεων καταφέραμε και σταματήσαμε το εγχείρημα αυτό που επιχειρήθηκε να γίνει στον τόπο μας». Σημειώνει ότι «η Επιτροπή Αγώνα κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο (ψηφίσματα, επιστολές διαμαρτυρίας, επιστολές συμπαράστασης συλλόγων, φορέων, πολιτών, καταστάσεις υπογραφών) και υποστήριξε τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο μας δικαίωσε και αποφάσισε αρνητικά σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας – Κράτησης μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία. Η αρνητική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας απέδειξε ότι, ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Εισακούσθηκε η ομόθυμη και αγωνιστική επιθυμία των Βοϊοτών και της Επιτροπής Αγώνα, για το δίκαιο του αιτήματος τους. Κατόπιν τούτων αναμένουμε και αναστέλλουμε προσωρινά τις περαιτέρω κινητοποιήσεις και επιφυλασσόμαστε».

Σημειώνει ακόμη πως «είναι ευχάριστο που λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του συνόλου των θεσμικών φορέων, του υφυπουργού κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, του περιφερειάρχη κ. Δακή και της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που όλοι μαζί, μέρα – νύχτα, δώσαμε συνεχόμενες μάχες , με αποτέλεσμα να συσπειρώσουμε όλο τον κόσμο, πολιτικό και μη, στην δίκαιη απόφασή μας να μη γίνει αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Νεάπολη .

Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα της Νεάπολης, υπογραμμίζει: Η ανακοίνωση περί δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη έπεσε κεραυνός εν αιθρία στην κοινωνία της Νεάπολης.

Οι πολίτες της Νεάπολης, του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής αποφασίσαμε να αντιδράσουμε, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής μας αλλά και των μεταναστών. Εκφράσαμε τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη αντίρρησή μας και δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούμε και δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία του εν λόγω κέντρου. Βγήκαμε δυναμικά και αγωνιστικά μπροστά, συμπαρασύροντας άρχοντες και μη στον δίκαιο αγώνα μας».

Τέλος να σημειωθεί ότι αναμένεται ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, σχετικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του αγώνα και για τον χειρισμό του θέματος στη συνέχεια, μέχρι η πολιτεία να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδιά της για εγκατάσταση στρατοπέδων μεταναστών στην περιοχή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.